CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı bu yıl coronavirüs salgını nedeniyle özel bir programla kutlayacak.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan çocukları unutmayan Büyükşehir Belediyesi, bayramı adeta evlere taşıyacak.

10 GEZİCİ ARAÇ CADDELERDE DOLAŞACAK

“EvimizBayramYeri” sloganıyla Başkentli çocukları 23 Nisan Perşembe günü aileleriyle birlikte balkonlara davet eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sürprizlerle çocukların karşısına çıkacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan program Ankara Valiliği’nin aldığı yeni kararlar doğrultusunda değiştirilirken, daha önce 25 ilçede tüm gün dolaşması planlanan 10 üstü açık gezi aracı, Başkent’in 7 merkez ilçesinde 14.30-17.00 saatleri arasında dolaşacak.

Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle'de cadde cadde dolaşarak çocuk şarkıları ve marşları çalacak olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca animasyon ekiplerinin gösterileriyle balkonlara çıkacak olan çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak.

HER YER KIRMIZI BEYAZ

Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıl dönümü nedeniyle Başkent’in cadde ve bulvarları kırmızı beyaz Türk Bayrakları'yla süslenirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzasıyla “Asırlık Gurur 100. Yıl Kutlu Olsun” mesajlarını içeren afişler de kentin her noktasına asıldı.

Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00'de Başkentlileri hep birlikte balkonlardan “İstiklal Marşı”nı okumaya da davet etti.