CiddiGazete

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ı suçladı, kendisinin FETÖ iltisakı olmadığını söyledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıya istifa etmek zorunda kalan Melih Gökçek'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ankara’da bir takım insanlara rant verildiği şeklinde suçlamalar yapılıyor. Ben Melih Gökçek olarak başkanlığım döneminde 4 şeye dikkat ettim. Birincisi Ankara’da sanayii bölgesini karşılıksız destekledik. Hepsini bedava yaptık, belediye kanununa da ben koydurttum, nedeni önce sanayii kazanacak sonra vergi verecek. İki, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak ortalama ayda 400 milyon lira civarında Ankara esnafına devamlı para pompaladık. Yani Ankara esnafı belediye sayesinde ayakta durdu. Üçüncü konu özellikle Ankara’yı ticarette ikinci sıraya getireceğim dedim. Ankara’yı ticarette iki numara yapabilmek için AVM’leri destekledim. Dördüncü sektörde inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü kendi sektörünün yanında 200 sektörü de ayağa kaldırır. Ülke içerisinde inşaat sektörü en fazla işi harekete getiren demektir. Benim dönemimde işsiz tek bir kişi yoktu. Melih Gökçek dönemimde bu söylemiş olduğum dört faktörle ben Ankara’nın ayağa kalkmasını temin ettim. Bunun içinde doğrudan doğruya inşaatları doğrudan doğruya destekledim.

- Mansur Yavaş kendisi belediye başkanıyken, kendisine ait Beypazarı’nın en önemli arazisi 3 katlı iskan alanı olan yani konut olan yeri 5 katlı ticaret alanına çevirmiştir. Oradan daha güzel bir yer yoktur Beypazarı’nda. Ondan önceki belediye başkanı da ihbar etmiş, iki sene soruşturma devam etmiş iki sene sonra da indirmiştir. İşte rant budur. Şahsın kendisine temin etmesi. Mansur Yavaş kendisi belediye meclisinde bulunmak kaydıyla bu kararı almıştır. Kendine rant sağlamak budur.

- Melih Gökçek 15 Temmuz olayını Ankara’da yıkan, yüz üzerinden yüz ise Ankara’daki darbe, 50’sini engelleyen adamdır. FETÖ’cülere bu kadar düşmandır. 'FETÖ hain' diyen adamdır. Ben kalkıp da Mansur Yavaş gibi aday olacağım zaman 2009 yılında FETÖ’ye 17 kuruştan 930 bin metrekare arsayı vermedim onun gibi. Kim kimi suçluyor? Rant budur.

- Ben belediyeden FETÖ’ye tek bir arsa temin etmedim.

- FETÖ'cüler okula eşimin adını bana yağcılık olsun diye verdi!

MELİH GÖKÇEK, OKULUN AÇILIŞINDA NE DEDİ?

Melih Gökçek CNNTürk'te Mansur Yavaş'ı suçlarken, sicilindeki FETÖ iltisakları arşivlerde savcıların incelemesini bekliyor!

FETÖ'nün yaptırdığı lisenin 23 Ekim 2011 tarihindeki açılış törenine, Gökçek çifti ile birlikte dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eşi Nadide Şahin ile AKP Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey de katıldı.

Okula ismi verilen Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, açılış törenindeki konuşmasında, “Çok şanslı olduğuma inanıyorum. Bu okula benim adımı verenlerden Allah razı olsun. Ömrümüz yettiğince destek olmaya devam edeceğim. Bu lise geleceğin Türkiye’sini yetiştirecek. Ömrünün en güzel günlerinden birini yaşıyorum'' dedi.

"HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ"

Melih Gökçek de “Eşimin isminin bu güzide okula verilmesi Gökçek ailesi için büyük bir onur ve gururdur. İki oğlum Samanyolu lisesinden yetişti, iki torunum da Burç Akademi’de... Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, imar yolsuzlukları ve FETÖ iltisakları iddiasıyla geçen hafta Melih Gökçek aleyhine suç duyurusunda bulundu. AKP'li Bülent Arınç'ın "Parsel parsel sattı" demesine rağmen, bugüne kadar Gökçek aleyhine, "FETÖ" iddiaları nedeniyle tek bir soruşturma açılmamıştı.