CiddiGazete- Sözcü Gazetesi Ankara Bürosunda muhabir olarak görev yapan Ali Ekber Ertürk (54), yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybetti. Sivas'ta toprağa verilecek olan Ertürk için yarın (Salı günü) saat 11.00'de Sözcü Gazetesi Ankara Bürosu önünde ve 13.30'da da Tuzluçayır Cemevinde tören düzenlenecek.

Ankara'da medyanın tecrübeli isimlerinden ve 7 yıldır Sözcü Gazetesi'nde görev yapan Ali Ekber Ertürk, Günaydın, Sabah, Akşam, Star gazetelerinde çalıştı.

Siyaset muhabirliğinde uzman olan Ertürk, Milli Görüş çizgisindeki partilerden Refah, Fazilet, Saadet ve AKP'yi yakından takip etti.

Başarılı birçok habere imza atan Ertürk, yazdığı haberlerle onlarca ödüle layık görüldü. En son 25 Ekim 2021'de "Rektörün Torpili" haberi nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın başarılı gazetecisi ödülünü kazandı. Ertürk'ün "Güneşin Evlatları" ve "Tehlikeli Bir Muhabirin Anıları" adlı iki de kitabı bulunuyor.

Hanife Ertürk ile evli olan Ali Ekber Ertürk'ün Aren (7) ve Hezal (8) adlı iki çocuğu var. Vefat haberini öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hanife Ertürk'ü arayarak başsağlığı diledi.

KÜLLİYE'DEN TAZİYE PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Ertürk için bir taziye mesajı yayımladı.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Fahrettin Altun, "Uzun süredir kanserle mücadele eden gazeteci Ali Ekber Ertürk'ün vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, dostlarına, çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.