CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Anket AŞ üzerinden işe alınan Moldova uyruklu Ana Antanova isimli masözün Melih Gökçek döneminde 5 yıl boyunca başkanlık konutunda çalıştırıldığının ortaya çıkması kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

BİR "ÖZEL HİZMET" DAHA!

Gökçek'in belediye imkanlarını istismarı, görevden ayrılmasıyla son bulmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmesine rağmen, devletin imkanlarını kullanmasına göz yumulan Melih Gökçek'in, üç yıl geçmesine rağmen halen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden maaş alan iki personeli yanında tuttuğu ortaya çıktı.

Valiliğin almış olduğu koruma kararını Emniyet'in yerine getirmesi gerekirken, kadroları ASKİ'de olan iki personeli bırakmayan Gökçek için ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara Valiliği'ne yazı gönderdi.

"PERSONELLERİ KURUMUMUZA İADE EDİN"

ASKİ'den Ankara Valiliği'ne gönderilen yazıda, Melih Gökçek'in yanındaki iki personelin kadrolarının olduğu kuruma iade edilmesi istendi. Valiliğe gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

29.02.2020 tarih ve 31054 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme yönetmeliği hükümlerinde değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik Yönetmeliğin 1. Maddesi 4. Fıkrasına "Yüksek Öğretim Kurumları, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar bu yönetmelik kapsamında geçici görevlendirme yapamazlar" hükmü eklenmiştir. Yine aynı yönetmeliğe eklenen Geçici 2. Madde ile de bu kapsamda düzenlemenin yayın tarihinden önce yapılan geçici görevlendirmelerin yayın tarihinden bir ay içerisinde sonlandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Bilgilerinizi ve Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek emrinde 23.05.2019 tarihi itibariyle görevlendirilen aşağıda adları, soyadları ve T.C. Kimlik Numaraları belirtilen idaremiz personellerinin ilişkilerinin kesilerek kuruluşumuza iade edilmelerini arz ederim.

MAAŞLARINI ASKİ ÖDÜYOR, HİZMETİ GÖKÇEK ALIYOR

ASKİ'nin yazısının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Ankara Valiliği'nin, tartışma konusu olan görevlendirmeyle ilgili henüz dönüş yapmadığı öğrenildi. Maaşları ASKİ tarafından ödenen iki personel, halen Melih Gökçek'in özel hizmetinde görev yapmaya devam ediyor.