CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi'nde muhasebe, finans ve maaş işlerinden sorumlu personel Yasin Varol, zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

Melih Gökçek'in güvenlik görevlisi olarak işe aldığı, Mustafa Tuna'nın muhasebe müdürü yaptığı Yasin Vural iddiaya göre 967 bin 783 TL'yi iş arkadaşı olmayan biri kardeşi üç kişiye aktardı. Varol ifadesinde, borçlarından dolayı böyle bir şey yaptığını, hakkındaki suçlamayı kabul ettiğini ve pişman olduğunu söyledi.

PARALAR BANKA HESAPLARINDA UÇUŞTU

ANFA Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Taşkoparan da zimmet soruşturması kapsamında ifade verdi. Müşteki Taşkoparan; ifadesinde Varol'un şirkette muhasebe, finans ve maaş işlerinden sorumlu personel olduğunu söyledi.

Varol'un işyeri çalışanı olmayan Sıddık Varol, Samet Özçelik ve Muhsin Çakır'ın banka hesaplarına çeşitli tarihlerde toplam 967.783.22 TL aktardığı belirlendi. Taşkoparan, Mansur Yavaş'ın talimatıyla Varol'dan şikâyetçi oldu.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli Varol, 10 Mart 2021 tarihindeki ifadesinde; borçlarından dolayı böyle bir şey yaptığını, hakkındaki suçlamayı kabul ettiğini ve pişman olduğunu söyledi. Yasin Varol, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin merkez binasında sorgulandıktan sonra polise teslim edildi ve aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yasin Varol'un sosyal medyadan yaptığı, "Bana bir silah verin size bankayı soyayım. Bana bir banka verin size dünyayı soyayım" paylaşımı dikkat çekti.