CiddiGazete- Tarihçi Prof. İlber Ortaylı KafaTV'ye Ankara'nın FETÖ iddiaları nedeniyle istifa ettirilen eski belediye başkanı Melih Gökçek ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Gökçek'i isim vermeden eleştiren İlber Ortaylı, "25 senede saçma sapan yollara tak yapmaktan başka ne yaptınız. Ankara'yı her sene sel basıyor. Altyapı namına neyi geliştirdiniz" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Ortaylı, "Çok kısa zamanda çok iyi şeyler yapıyor. Bu utanmazca tenkitleri, yok sel sularında bir şey yapmamış da bilmem neymiş de... Sizinkinin ne yaptığını görüyorum. 25 sene idare ettiniz ne yaptınız? Ankara sel mıntıkası oldu. Aşırı yağmur olan yıllarda çok kötü su baskınlarının olduğu ama her sene bahar yağmurlarında bir yerlerin su altında kaldığı belli. Altyapı olarak ne yapmışsınız 25 sene? Yolların üstüne garip garip taklar yapmak falan... Nüfusu artan bir yerde son gelene yüklenmek bana çok akıllıca gelmiyor. Yani ben Mansur Bey'i belediye reisi olarak savunuyorum" dedi.

Bunun üzerine Melih Gökçek, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı" ifadelerini kullandı. Gökçek, paylaşımını her zaman olduğu gibi takipçileri dışındaki sosyal medya kullanıcılarına kapattı.