CiddiGazete- Ankara’da Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla şehir merkezindeki 6 hastane kapatıldı. Bu hastanelerin kapatılmasına karşı mücadele etmek için kurulan ‘Hastanemi Kapatma Platformu’ coronavirüs salgını döneminde adını ‘Hastanemi Açın Platformu’na dönüştürdü.

Ankara Tabip Odası’nda basın açıklaması yapan Platform, kapatılan Numune Hastanesi’nin bir bölümünün Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bir bölümünün de Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Covid-19 klinikleri olarak açılacağı bilgisi aldıklarını açıkladı.

Gazeteduvar’ın aktardığına göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atılan adım önemlidir, ihtiyacın arttığının, salgının yayıldığının somut göstergesidir. Bununla beraber seçilen yöntemin günü kurtarmaya dönük olduğu, ayağının yere basmadığı açıktır. İhtiyaç sadece Covid-19 hastaları için değildir, diğer hastalarımız da aylardır tedavi olabilmek, ameliyat edilebilmek için beklemektedirler. Üstelik bu hastanelerin bağlanacağı belirtilen hastanelerin hekimleri, sağlıkçıları zaten had safhada yoğunluk altında çalışmaktadırlar.

Ankara’nın, Ankaralıların bu hastanelere tümüyle ihtiyaçları var, üstelik sadece salgın için değil, sonrası için de var. Gelin doğru, bilimsel, Ankara’ya yakışanı yapalım. Bu hastanelerimizi tarihi kimlikleriyle sağlık hizmetlerine kalıcı olarak, tümüyle kazandıralım. Bu dönemde bazılarını Covid-19 hastalığının tedavisinde bazılarını diğer hastalıkların güvenle tedavisi ve ameliyatların sürebilmesi için planlayalım. Açılacak hastanelere boş duran Ulus Devlet ve Ankara Fizik Tedavi Hastaneleri’ni de katalım.

Bizler Ankara’da, 120’ye yakın oda, sendika, dernek, parti ve diğer kurumların oluşturduğu HAP’ın katılımcıları olarak bu önemli, şehrimiz için, sağlık için tarihi işte her türlü katkıda bulunmaya hazırız. Yeter ki aklın, tıbbın, bilimin gereğini yapma konusunda karar alınsın, yeter ki Ankara’ya iyilik yapacak adım atılsın.