CiddiGazete- Ankara ve çevresinde yaşanan yoğun yağış nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki yollar da ağır hasar gördü.

Ankara Şereflikoçhisar'da gerçekleşen yoğun yağış ve meydana gelen sel felaketi nedeniyle devlet karayolu trafiğe kapandı.

ASKİ ekipleri, vatandaşların mağduriyetini gidermek için ekipman ve personeliyle çalışmalara destek verdi.

AKYURT'TA 24 SAAT MESAİ

Sel felaketi yaşanan Akyurt'ta da Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat esaslı olarak yoğun çalışmasına devam ediyor. ABB, Ankara genelinde bin 515 araç ve 4 bin 25 personelle çalışmalarını sürdürüyor.

BİR UYARI DAHA YAPILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bugün bir uyarı daha yapıldı. ABB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- Meteoroloji'den alınan bilgiye göre bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara genelinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar beklenmektedir.

- Büyükşehir belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz.

AFAD VE ANKARA VALİLİĞİ'NDEN DE UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda yaşanabilecek kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açılamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Salı) öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."