CiddiGazete- Elektrik faturalarıyla boğuşan vatandaşa bir yük de Başkentgaz'dan geldi.

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı şartlı bağışla hatırlanan Başkentgaz, Melih Gökçek zamanında özelleştirilmiş ve uygulamalarıyla vatandaşı canından bezdirmişti.

Ağır kış şartları ve ekonomik zorluklarla boğuşan Ankara'daki vatandaşların doğalgaz faturalarına eklenen açıklamada, 20 yılını dolduran tüm kartlı doğalgaz saatlerinin 5 gün içinde değişeceği bildirildi. Bunun için vatandaşlardan yaklaşık 800 TL doğalgaz sayacı ve sözleşme yenileme parası alınacağı belirtildi; ayrıca tesisatta tadilat yapılması da istendi.

Faturasını bile ödemekte zorlanan vatandaş, gelen yükle şoke olurken, Başkentgaz'ın kararına karşı çıkan abonelerin doğalgazlarının kesileceği vurgulandı.

Ayrıca, takılan yeni sayaçlar için faturalara açma-kapama bedeli yansıtılması da vatandaşları çileden çıkardı.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYET SİTELERİNDE YER ALAN SERZENİŞLERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE:

Nis:

Başkent gaz, çalışır durumdaki kartlı sayacı 20 yılı doldu diyerek 5 iş günü içinde faturalı sayaca dönüştürmemizi istedi. 782 lira da güvence bedeli ödememiz gerekiyormuş. Kartlı iken para durumuna göre yükleme yapıyoruz. Faturalı olunca ister istemez maddi yönden belirsizlik ve sıkıntı olacak. Henüz arıza yokken çalışan sayacı değiştirmeye neden mecbur bırakılıyorum. Arızası olsa bir derece tamam. Sayaç çalışır durumda. Bir de bu değişim talebi hukuken doğru mu yasal mı yani yoksa keyfi mi? Dayanağı nedir neden buna mecbur ediliyoruz talebimiz olmadığı ve sayaçta bir arıza olmadığı halde.

Halil:

10000264... abone numaralı kartlı sayacın süresi dolduğu için yeniden 10000492... abone no ile 782 TL ödeyerek abone oldum ve bugün değişti sökülen sayaçta yüklü olan 106 Mt2 gazım vardı saati söken görevliler herhangi bir kağıt evrak düzenlemeden bilgi vermeden gittiler. Benim alacağım ne olacak ne zaman ödeme yapılacak?

Sena:

Başkent Doğal Gaz'dan sabah saatlerinde sayaç değişimi için gelmişler eve ve kardeşim açmış kapıyı hiç sorgu sualsiz değişim vakti geldi diye değişim yapılmış ve bir kağıt falan de verilmemiş eline. Ev sahibi görülmeden ya da yaşı büyük bir birey onayı alınmadan nasıl yapılıyor. Hiçbir belge falan de verilmiyor anlamıyorum konu hakkında da bilgi almak istiyoruz.

Yusuf:

2 gündür mağdurum arıyorum 48 saat içinde geleceklerini söylüyorlar gelmediler ödemesini de yaptım bu kış günü mağdur etmelerine hakları yok yapacakları dogalgaz saatini değiştirmeleri olacak sadece çocuklarım var biraz vicdanlı olmaları soğuktan üşüyorlar.

Ömer:

Başkent Doğalgaz abonesiyim. Elektronik olan sayacımı mekanik ile değiştirmem gerektiği tarafıma bildirildi. İki adet borcu ödedim. Sözleşme fesih talebimi yaptım. Yeni abonelik sözleşmesi için başvuru yapınca "tesisat uygun değildir" mesajı alıyorum. Bu kış gününde zarar görmemem için ne yapmalıyım.

Adım adım anlatırsanız memnun olacağım. Randevu aldım gelen olmadı.