CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Atatürk'ün Başkent'e gelişini simgeleyen heykel projesinde sona gelindi.

Melih Gökçek döneminde TBMM Kavşağı'na yapılan kol saati heykelinin yerine konulacak anıtın bir tarafında Atatürk, diğer tarafında ise Atatürk'ü Ankara'ya gelişinde karşılayan Seğmenler işlendi.

TEŞEKKÜRLER MANSUR BAŞKAN

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara sevdalısı Şevket Bülent Yahnici, "Ankara'mız için gurur abidesi..." diye nitelendirdiği eser hakkında şu ifadeleri kullandı:

Atatürk ve Heyet-i Temsiliye, 11 Eylül'de Sivas'tan yola cıkmış (aslında Bandırma Vapuru'nun İstanbul'dan Samsuna hareketiyle başlayan) mukaddes müdafa-i hukuk davası yürüyüşünün en can alıcı noktasına gelmişlerdi.

Hacıbektaş geçilmiş, canlarla kucaklaşılmış; Beynam'da gecelenmisti. Kardı, kıştı, kıyametti... Bir kızılca gündü...

Kızılcayokuş, Keklikpınarı; davullarla, zurnalarla inliyor, seymenler meydan dönüyor, nal sesleri, kılıç sesleri birbirine karışıyordu.

Hoca Müftü Rıfat Börekçi riyasetinde Ankara Müdafa-i Hukukçuları tam kadro karşılayıcıydılar...

Büyük heyecan ile yokuş inildi.

Dikmen'den şehre inen yokuş...

Bugünkü Genel Kurmay, Deniz Kuvvetleri, TBMM kavsağı, tarihin büyük coşkusuna şahitlik ediyordu.

27 Aralık 2020'ye geldik.

Bir heykel açılışı yapılacak.

Bahis konusu bu heykelin önemi ve anlamı çok büyük.

Bu Heykelin temsil edeceği anlamla Türk'ün "Müdafa-i Hukuk iradesi"; "Kuvva davası", "antiemperyalist direnişi", "Hürriyet ve İstiklal inancı" yaşatılacak...

Böyle bir heykel Ankara için gerekliydi.

Sebep olanlardan, karar verip uygulayanlardan Allah razı olsun!..

Teşekkürler Mansur Başkan...