CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, her imkanı seferber ettiği gençlerden üniversite için Başkent'e gelen 1881'ine daha sahip çıktı.

Üniversite öğrenimi için Ankara'yı tercih eden ancak barınma sorunu yaşayan gençlere kucak açan Mansur Yavaş, Türkiye'ye örnek bir modelle büyük ses getirmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Türkiye'nin dertlerine çözüm bulacak gençlerin yurt bulamadıkları için memleketlerine dönmelerine seyirci kalamayacaklarını belirterek, "Ülkemizin onca derdi varken bu dertlerin tek çözümü olan gençlerin çaresizce eğitimlerinden vazgeçip memleketlerine dönmelerine seyirci kalamazdık.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak halen 1881 üniversite öğrencisine ücretsiz barınma imkânı sağlıyor, geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.

Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt sorunuyla ilgili hazırladıkları kısa belgesel filmin youtube adresindeki linkini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz için heyecan, umut ve mutluluk veren süreci anlatan "Umut: Bir Yurt Meselesi" kısa belgesel filmini https://youtu.be/0X0MQSmeyQc linkinden izleyebilirsiniz.