CiddiGazete- Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 98. yıl dönümünde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kutlamalar kapsamında Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği iş birliğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Mazlum Dünyanın Kalbi, Başkent Ankara Galası"nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "Ankara’ya Değer Katanlar" ödülü verildi.

Ankara Kent Konseyi, Gençlik Parkı'nda "Ankara Projeleri Sergisi" ile Başkentlileri buluştururken, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen "Ankara'nın Başkent Oluşunun 98. Yılı Özel Konseri"nde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, Ankara Kent Orkestrası ile sahne aldı.

YAVAŞ'A "ANKARA'YA DEĞER KATANLAR ÖDÜLÜ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen "Mazlum Dünyanın Kalbi, Başkent Ankara Galası"nda Ankara'ya Değer Katanlar ödülü, 21 ülkeden ve 32 belediye başkanı arasından "2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'ne layık görülmesi nedeniyle verildi. Ödül törenine katılan Yavaş, şöyle konuştu:

"Göreve gelmeden önce birçok eleştirilerde bulunduk. Ankara’da yapılan yanlışları ortaya koyduk. Dolayısıyla biz bu yanlışları yapmamalıydık. Çünkü Ankara, milli mücadelenin kalbi ve karargahı. Ankara’nın değerli seçmenleri 5 yıllığına Ankara’yı yönetme şerefini bana bahşetmiş. O zaman böyle kutlu bir şehirde bir belediye başkanının ona göre davranması lazımdı. Ne yapılmalıydı? Ankara halkının paraları boşa götürmemeliydi, şeffaf olunmalıydı, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılmalı, ortak akla önem verilmeli, kimseyi ötekileştirmeden şehri yönetmeli, aç, açık kimse kalmamalı, hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli ve okullarından mahrum kalmamalıydı. Biz bunları yaptık, bunlar üzerine çalıştık."

"2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü"nü salgın döneminde gerçekleştirilen uygulamalar, şeffaf yönetim ve eşit hizmet anlayışıyla yapılan çalışmalar nedeniyle kazandığını vurgulayan Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pandemi döneminde yaptıklarımızla şu duyguyu Ankara halkının kalbine yerleştirdik: Kim darda kalırsa, açıkta kalırsa biliyor ki arkasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediye başkanlarımız var. Bu yaptığımız çalışmalar dünyada çok ilgi gördü. Her şeyden evvel Ankara halkı bizi bu koltuğa oturttu. Sizlere hizmet etmemize vesile oldu. Bu nedenle buna emek veren, oylarıyla olsun, çalışmalarıyla olsun destek olan herkese minnettarım. O insanların sayesinde bizler de geçmişin karanlıklarını ortadan kaldırırken, belediye başkanlığının nasıl yapılacağını Ankaralılara gösteriyoruz. Oy versin vermesin herkes şu anda Ankara'da güvenli bir şekilde ötekileştirilmeden, bizlere güvenerek konfor içinde yaşıyor."

BAŞKAN YAVAŞ KONSERİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İZLEDİ

Gün boyu büyük bir coşkunun ve heyecanın yaşandığı Başkent'te 98. yıl dönümü kutlamaları özel bir konserle devam etti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Salonu'nda "Ankara'nın Başkent Oluşunun 98. Yılı Özel Konseri"ne ev sahipliği yaptı.

Sümer Ezgü'nün, Şef Kemal Günüç yönetiminde Ankara Kent Orkestrası ile verdiği konser, Kent Orkestrası'nın da 2021-2022 sezonunun ilk konseri oldu.