CiddiGazete- 30 Ağustos 2020'de yaşanan olay, Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Buşra Hemşire'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan bir tabak aşure istediği sosyal medya paylaşımı ve sonrasında gelişen olaylar adliye koridorlarına taşındı.

Ankara Şehir Hastanesi'nde görev yapan Buşra Hemşire, Mansur Yavaş'ın sosyal medya paylaşımının altına, "Başkanım bana bi tabak aşure gönderebilir misiniz teşekkür ederim" diye yazdı.

Talebe olumlu cevap veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Buşra Hemşire'ye şu mesajı gönderdi: "Sevgili kızım Büşra, Senin nezdinde Şehir Hastanesi'nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız."

Diyalog sosyal medyada yayılınca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tüm yurttan tebrik mesajları yağdı.

Yavaş'a teşekkür edilirken, S. Kaan Altınok isimli hesabın sahibi, Buşra Hemşire'yi hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şikayet edip işten attırmakla, hem de tecavüzle tehdit etti. Buşra Hemşire, ağır ifadelerin kullanıldığı tehditten sonra Mansur Yavaş'tan aşure istediği paylaşımını silip, Twitter hesabını kapattı.

Sosyal medya kullanıcıları bu kez, S. Kaan Altınok'u mesaj bombardımanına tutarak ağır şekilde eleştirdi. Altınok, Twitter hesabını sakladı.

S. Kaan Altınok'un peşine düşen polis, Samsun'un Ladik İlçesi'nde yaşadığını tespit etti.

Fikir dünyası karışık olan Altınok'un, Facebook hesabından üç hilalli bayrakların yanısıra, Said-i Kürdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve "Fesli Kadir" olarak bilinen yazar Kadir Mısıroğlu ile ilgili övücü paylaşımlara yer verdiği ortaya çıktı.

İŞTE S. KAAN ALTINOK'UN ÇİRKİN PAYLAŞIMI:

MANSUR YAVAŞ DAVACI OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinden aşure istediği için ağır ifadelerle tehdit edilen Buşra Hemşire'yi yalnız bırakmadı. Yaklaşık 2 yıl süren yargılama safhası sonunda zanlı indirimsiz 6 ay hapis cezası aldı.

Mansur Yavaş, haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- Sadece bizden aşure istediği için tehdit edilmişti Büşra hemşiremiz.

- Kadınlara saldırılar normalleşmesin diye dava açtık, şahıs 6 ay indirimsiz ertelemesiz hapis cezası aldı.

- Hukukçu kimliğimle de belirtmek isterim ki asla mücadeleden vazgeçmeyin, her zaman yanınızdayım.

BUŞRA HEMŞİREDEN YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Görevine devam eden Buşra Hemşire, Mansur Yavaş'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu süreçte yanımda olduğunuz ve desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız Başkanım" dedi.