CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ANFA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçıntaş, bir süredir tedavi gördüğü coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Acı haberi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş duyurdu. Muhafazakar kesimin yakından tanıdığı merhum Nevzat Yalçıntaş'ın da kardeşi olan Hasan Yalçıntaş için Yavaş şu açıklamayı yaptı:

Temiz yürekli dostum, ANFA Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Yalçıntaş'ı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Çok üzgünüm.

Kendisine Allah'tan rahmet, hepimize başsağlığı diliyorum.

Mekanın cennet olsun güzel yürekli kardeşim. Seni hiçbir zaman unutmayacağız.

HASAN YALÇINTAŞ KİMDİR?

Hasan Yalçıntaş 1953 yılında Altındağ'da doğmuştur. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (Gazi Üniversitesi) mezunu bir Makine Mühendisi olup, Yüksek Lisans Derecesini İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nden almıştır. Özel sektör ve devlette uzun yıllar çalışmış, Gençlerbirliği Yıldız Takımı, Etlikspor, İskitlerspor, Ankaragücü ve Ankara Demirspor'da futbol oynamıştır.

ÇALIŞMA HAYATI

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nde başlayan çalışma hayatı, Adapazarı Zirai Donatım Kurumu'nda devam etmiştir. Sonrasında İstanbul'da büyük bir holdingin sınai entegre üretim tesisinde genel müdürlük yapmıştır. 1986 yılında doğduğu Ankara'ya dönen Hasan Yalçıntaş, özel sektörde kendi işini kurmuştur. 1999-2002 arasında Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kuruluşu olan İmece Tarım Makineleri Kurumu'nun Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur.

SOSYAL VE SİYASAL FAALİYETLERİ

Altındağ İskitler Ülkü Ocağı Başkanı (1975)

Seramik ve Refrakter Üreticileri Birliği Denetleme Kurulu Üy. (1985-1986)

Ankara Kırıkkaleliler Derneği YK Üyesi (1998)

MHP Altındağ Belediye Başkan Adayı (1999)

Meslekte Birlik Ankara Makine Mühendisleri Odası Başkan Adayı (2000)

AK Parti Altındağ Belediye Bşk. A. Adaylığı (2004)

AK Parti Ankara İl Danışma Kurulu Siyasi İşler Başkanı (2005)

Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili (2004-2005)

Ankara Demirspor YK Üyesi ve Futbol Şube Sorumlusu (2005-2007)

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı (2006-2007)

AİLESİ

10 çocuklu Altındağlı bir ailenin en küçük ferdidir. Babasının ismi de Hasan'dır ve Kırıkkale, Keskinli'dir. Annesi Lebibe Hanım, Urfa, Birecikli'dir. Ablaları Necla, Neriman, Müveddet, Ülkü Hanımlardır. Ağabeyleri Avni Yalçıntaş (Türk Ocağı Dergisi Yöneticisi ve Yazarı), Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş (TRT eski Genel Müdürü, Milletvekili), Kurtcebe Yalçıntaş ve Selçuk Yalçıntaş'tır (Ankaragücü Kaptanı ve Milli Futbolcu). İngilizce bilen Hasan Yalçıntaş, Özay Hanımla evli ve üç çocuk babası olup altı torunu vardır.