CiddiGazete©

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'daki toplu ulaşım sorununu çözmek için dev bir adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kendi kredinizi kendiniz bulun" söylemine uygun olarak maliyeti düşük kredi anlaşması yapan Yavaş, Merkez Bankası'nın faiz oranının yarı fiyatına sorunu çözmek için kolları sıvadı.

Yaptığı temasların karşılığında, maliyeti Merkez Bankası faiz oranının yarı fiyatı olan parayla, Ankara'ya 300 yeni otobüs müjdesi veren Mansur Yavaş, haberi sosyal medya hesabından kendisi duyurdu.

ANKARALI'NIN GÖZÜ MECLİS'TE OLACAK

Cuma günü toplanacak olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i, Ankaralı vatandaşların toplu ulaşım sorununun çözümü için oylama yapacak. Meclis üyeleri, Merkez Bankası kredisindeki faiz maliyetinin yarı fiyatına alınacak yeni kredi için el kaldıracak. Belediye Meclis'i, Başkan Mansur Yavaş'a yetki verirse, Ankara'nın toplu ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak.

Akşam saatlerinde haberi duyuran Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerim; Ankara’da toplu ulaşım sıkıntılarını çözme çalışmalarımız dahilinde 300 yeni otobüs almak için yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına kredi bulduk.

Belediye meclisimizin de bu talebi Ankara halkı için onaylayacağına inanıyorum."