CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde başkan Mansur Yavaş, 2021 yılı faaliyet raporunu sundu. Belediyeden siyasi nedenlerle işten atılmaların olduğunu iddia edenlere tepki gösteren Yavaş, belediyeden çeşitli sebeplerden dolayı işten ayrılanlara ilişkin verileri paylaştı.

Mansur Yavaş'ın paylaştığı verilere göre toplam 3 bin 546 kişi ABB'den işten ayrıldı. 123 kişinin vefat ettiği ABB'den, istifa sebebiyle ayrılan bin 412, fesih ile ayrılan 174, emeklilik sebebiyle ayrılan bin 146, Disiplin Kurulu Kararı ile ayrılan 308, işin sona ermesi ile ayrılan 170, askerlik sebebiyle ayrılan 59 ve nakil sebebiyle ayrılan 124 kişi oldu.

"ATMADAN ATTI DİYEN ŞEREFSİZDİR"

Bu sırada iddialara tepki gösteren Mansur Yavaş, AKP grubuna yönelik "En fazla gürültü koparılan şey. Meydan okuyoruz meydan! Siyaseten adam atıldı diyenlere. İkide bir çıkıp 'Siyasi nedenlerle atıldı' diyorsunuz. Atmadan 'Attı' diyen şerefsizdir... İşte sonuç burada. Tweet attınız, altına 'Siyasi nedenlerle atılanlar yazsın' dediniz. Kaç kişi yazdı Allah aşkına? Kimsenin ekmeği ile oynamıyoruz. Alnının teriyle kazanan tüm personel parasını alıyor. Hayır bir de diğer belediyelerden atılanları gündeme getirin onlar insan değil mi?" dedi.

Ardından Yavaş, AKP Grubu'na, "Bir soru soracağım, Gökçek döneminde ulaşıma hiç destek verildi mi? Yok değil mi? Ne lüzumu var? Vatandaşa bas zammı, al parayı. Öyle belediyecilik yapıyordunuz. Aradaki fark bu işte" dedi.