CiddiGazete- Melih Gökçek, oğlunun yönettiği ancak sahibini bilmediği Beyaz TV'deki bir programda, Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BELKO'nun soğuk asfalt sathi kaplama işini aldığını, sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döküldüğünü ve şirketin 795 km’lik işin yalnızca 100 kilometresini yapıp kalanını yapmadıklarını iddia etti.

100 kilometrelik asfaltın ise darmadağın olduğunu ve ihalede 40 milyon lira kamu zararı oluştuğunu iddia eden Gökçek hakkında BELKO şirketi yalan beyanda bulunduğu için dava açtı.

Davada, ihalede sekiz firma arasında en düşük teklifi veren firma olarak BELKO'nun ihaleyi kazandığı, yaklaşık maliyetinden 23 milyon TL daha düşük bedelle ve yüzde 20,11 kırım oranıyla işin alındığı belirtildi.

BELKO'nun dilekçesinde, Karayolları Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere uygun şekilde ve 89 günlük rekor bir sürede 741 km asfalt sathi kaplama yollarının tamamlandığı, bütün muhtarların da teşekkür mektupları yazdığı ve yüzde 19.81 iş artışı yapıldığı belirtildi. Asfaltın fiyatları bakımından ise iddialarının aksine sıcak asfalta göre yüzde 56,78 ve çift kat sathi kaplamaya göre ise yüzde 42,07 oranlarında daha ucuza yapıldığı belirtildi.

Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karara göre, Gökçek’in BELKO’ya 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Bu karar ile Gökçek’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, iftira düzeyinde olduğu ve belediye şirketi BELKO'nun ticari itibarının zedelendiği kayıtlara geçti.