CiddiGazete

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine istifa etmek zorunda kalan Melih Gökçek bugün coştu. Sabah erken saatlerde Twitter'a giren Gökçek, yağan kar üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aleyhine seri paylaşımlar yapmaya başladı.

Emeklilik günlerini Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı evinde geçiren Melih Gökçek, Ankara'da kar mücadelesi yapılmadığını iddia etti. Mansur Yavaş'ın yönetim tarzı, aklı, zekasıyla ilgili de alaycı ifadeler kullanan Gökçek'e cevabı sosyal medya kullanıcıları verdi. Melih Gökçek'in paylaşımlarının altına çoğunlukla eski günleri hatırlatan ifadeler yazıldı.

Ankara'daki yollarda tuzlama çalışması yapılmadığını savunan Gökçek'e bir Twitter kullanıcısı, "Yollar tuzlu, inanmıyorsan yala bak!" diye cevap verdi.

İŞTE BELGESİ!.. VER PARAYI AL SIRAYI!

TWİTTER'LA PARAYLA TETİKÇİ TUTUYORLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş aleyhine açılan "tag"ların da parayla tutulmuş sosyal medya tetikçilerine ait olduğu ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları duyuran "Ankara yazıyor" isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda, tetikçilerle girilen pazarlığın WhatsApp yazışmalarına yer verildi.

Görüntüde, "#AnkaraBüyükşehirKaraGömüldü" hashtag'i için yapılan pazarlığın görseli paylaşıldı.

ANKARA'DA KAR MÜCADELESİ YAPILMADI MI?

Başkent’te etkili olan kar yağışı nedeniyle önlemlerini artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele ekiplerini sahada görevlendirdi.

Ana arterler başta olmak üzere bulvar ve caddelerde tuzlama çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, 7/24 esasına dayalı mesai yaptı.

EKİPLER SAHADA

Meteorolojik uyarılar doğrultusunda görevlerinin başında olan karla mücadele ekipleri; merkez ve ilçelerde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun tuzlama çalışması yaptı.

Yayaların yoğun olarak kullandığı kaldırım ve üst geçitlerde ise el ekipleri de tuzlama ve temizlik çalışması yaparak, kar ve buzlanmaya karşı mücadelesini sürdürdü.

Kar küreme tuzlama aracı, el ekibi, greyder kar küreme ve JSB Hidromek olmak üzere merkezde 186 araç, ilçelerde ise 91 araç olmak üzere toplam 277 karla mücadele aracı görev yaptı.

Sahada kar ve buzla mücadelesini aralıksız 770 personelle sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden ya da ALO 153 Mavi Masa’ya iletilen tüm bildirimlere cevap vererek, ekipleri anlık olarak yönlendirdi.