CiddiGazete- KRT TV ekranlarında yayımlanan "Şimdiki Zaman"a konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP tarafından tasfiye edilen ABB'nin eski başkanı Melih Gökçek ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

KRT TV ekranlarında yayımlanan Şimdiki Zaman'ın bu haftaki konukları gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Uğur Dündar, Elfin Tataroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

SİNAN AYGÜN TUZAK KURDU

Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün'ün rüşvet iftirasıyla kendisini görevden aldırtmak istediğini söyledi.

Kendisine tuzak kurulduğunu ifade eden Yavaş, "Beni görevden aldırtmak istedi. İlk defa burada söylüyorum. Bir tezgah kurdular. 'Büyükşehir Belediyesi bizden rüşvet istiyor.' deyip bir tezgah kurdular. İnşallah beni 'Böyle söyledi, bana iftira attı.' diye iddia eder de onla da mahkeme görüşürüz" diye konuştu.

"BU KADAR NET KONUŞUYORUM"

"Sinan Aygün kimle irtibat kurdu? Bu söylediğinize göre bilginiz de var mutlaka" sorusunu Yavaş şöyle cevapladı: "İzin verin bunu zamanında açıklayalım. Ben gayet açık konuşuyorum. Versin beni mahkemeye böyle bir niyetim yoktu diye. Ben de ispat edebilirsem ederim edemezsem de tazminatını veririm. Bu kadar net konuşuyorum."

GÖKÇEK NEDEN GÖREVDEN ALINDI

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek ile ilgili yaptığı açıklamada "Psikolojisi ya da ruh sağlığı bozuk, sürekli tweet atıyor ve ben muhatap almıyorum. Neden görevden alındığı da belli değil zaten.

Baktı ki belediyede işler yolunda, sürekli tweet atıyor 'çapsız şöyle, çapsız böyle' diyor. Şahsımı hedef aldığı için gidip şikayet ediyorum, savcı ise 'siyasetçi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereğince buna katlanmalıdır' diyerek takipsizlik veriyor.

Herhangi bir şahıs AKP'li belediye başkanına 'çapsız' dediği için aynı savcı hemen dava açıyor. Ben hukukçuyum, hukukla oynamasınlar ben ayrıcalık istemiyorum" dedi.

Melih Gökçek'in "çapsız" sözüne Uğur Dündar'ın "Hiç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinize pişman oldunuz mu?" sorusu üzerinden cevap veren Mansur Yavaş "Bu kirli siyaseti ortadan kaldırmak için oradayım. Çapsızlığım orada; onlar gibi beceremiyorum. Çocuğuma televizyon kanalı hediye edemiyorum, spor kulübü hediye edemiyorum. Benim dönemimde zengin olanlar yok. Yolsuzluk yapmakta ve iftira atmakta çapsızım, çapsızlık buysa..." açıklamasını yaptı.

BERAT ALBAYRAK İMZALAMADI

Başkan Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin detaylarını şöyle anlattı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Ankaragücü’nün transfer yasağının kaldırılması konusunda konuştum. Metro çalışmalarımızı anlattım. Otobüslerle ilgili konuştum. Berat Bey’in imzalaması gerekiyordu. Sonra Lütfi Elvan halletti. 20-25 kadar hayati konu vardı. Onları anlattım. Belediyenin 600 milyon TL alacağı vardı devletten. Büyük çoğunluğu yapıldı.

DANIŞTAY’IN BAĞIŞ KARARI

Topladığımız bağış paraları devlette duruyor. Daha 2 gün önce bir ambulans alınması için bir hanımefendi bağışta bulundu, biz de aldık. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'İsteyen gidip belediyeye bağış yapabilir' dedi. İyi de pandemide her şey online yapılıyor. Kaldı ki hesaplarımız belediyenin hesabı. Bu karar da yanlış.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna şu cevabı verdi: "Beğenilir olmak bir makama yakıştırılmak yeterli şeyler değil. Popülerliğe bakarsak sporcuların da Cumhurbaşkanı adayı olması gerek. Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili benim görev süremin tamamını milletin tartması lazım. Sonrasını Allah bilir."