CiddiGazete- FETÖ iddiaları nedeniyle görevden istifa ettirilen Ankara’nın eski belediye başkanı Melih Gökçek, belediye arazilerini ranta açmadığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

Melih Gökçek, “Mansur Yavaş... Gölbaşın’da 810 trilyonluk arsayı plan teklifiyle tarlaya çeviren, (değerini 10 trilyona düşüren), Atatürk Orman Çiftliği’nde tarım yapmak için arazi kiralayan, belediyeciliğin B’sinden anlamayan çapsız bir belediye başkanıdır...” ifadelerini kullandı.

Belediye arazilerini ranta açmadığı için kızan Gökçek’in bahsettiği Gölbaşı’ndaki uygulamada, Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla Karaoğlan Mahallesi'nde 250 dönüm arazide sebze, 500 dönüm arazide ise patates ekimine başlamıştı. Üstelik Gökçek’in eleştirdiği uygulama kapsamında elde edilen ürünler, sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ulaştırılacak.

Öte yandan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki arazide de tarımsal üretimin yapılmasının amacı, Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda halkın sağlıklı yiyecek ihtiyacının karşılanması için bizzat Mansur Yavaş tarafından istenmişti.

Vatandaşlar, Gökçek’e paylaşımından dolayı büyük tepki gösterdi.