CiddiGazete- Kamu kaynaklarını "çılgın" projelere harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Melih Gökçek'in vatandaşlara asitli su içirdiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 20 yıldır yetersiz ve kalitesiz su kullanan Temelli semti sakinlerinin sesini Mansur Yavaş duydu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yıllardır içme suyu ihtiyacı Bacı Köyü’ndeki dört kuyudan karşılanan Temelli’nin su sorununun çözümü için ASKİ’yi görevlendirdi. Temelli semtinde gerçekleştirilen çalışmaları sosyal medya hesaplarından duyuran Başkan Yavaş, “Türkiye’nin başkentinde Temelli semtimize yaklaşık 20 yıldır asitli su veriliyordu. Semt merkezimize 66 bin 638 metre şebeke hattı döşeyip, 1 terfi merkezi ve 5 içme suyu deposu yaparak vatandaşımızı temel insan hakkı olan temiz suya kavuşturduk” dedi.

YAKLAŞIK 20 YILLIK SU ÇİLESİ BİTTİ

Temelli’de yapılan çalışmaları yerinde denetleyen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Temelli semt merkezinde yapılan 66 bin 638 metrelik hat imalatı sayesinde Alcı Mahallesi üst kotları başta olmak üzere Ihlamurkent, Hürriyet, Gazi, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinin de temiz sudan faydalanacağını ifade etti. Öztürk, yaklaşık 20 yıl sonra temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşan Temelli merkezinde 588 abonenin bağlantısının yapıldığını, kalan abone sayısının ise 100 olduğunu açıkladı.

Alcı Mahallesi’ne 6 gruplu 1 terfi merkezi yapıldığını da belirten Öztürk, tamamlanan “Temelli İçme Suyu Arıtma Tesisi İkmali Yapım İşi” kapsamında Türk Şerefli Barajı’nda bulunan ham suyun arıtılarak, iletim hatlarına aktarıldığını sözlerine ekledi.

Arıtma tesisinin saniyede 240 litre olan kapasitesinin 2 yeni tank yerinin eklenmesi ile saniyede 320 litreye çıkarılacağını vurgulayan Öztürk, Temelli merkezine terfi merkezinin hemen yanında bulunan 7 bin 500 metreküp kapasiteli depodan su verileceğini de ifade etti.

"İÇİLEMEZ TUZLU SU VERİLİYORDU"

ASKİ’nin çalışmalarını yakından takip eden Temelli beldesi eski Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu da, bölgede 1999-2009 yılları arasında 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Benim dönemimde Temelli’nin 1/1000’lik ve 1/5000’lik su kanalizasyon projeleri tamamen yapıldı. Hisarlıkaya mevkiinden cazibeyle su getirtmiştim ama sonrasında Temelli’de içilebilir ve kullanılabilir su olmadı” dedi. Türkoğlu, şöyle konuştu:

"O dönem ASKİ’nin vurduğu 200 metrelik bir kuyudan içilemez, asitli bir su Temelli’ye verildi. Halk bu durumdan oldukça şikâyetçiydi. Geçmiş dönemlerde Temelli cezalandırıldı. Mansur Başkanımızın seçimi kazanmasıyla beraber biz durumu kendisine ve ASKİ Genel Müdürümüze anlattık. Şu an yapılan hizmet çok büyük bir hizmet. Artık Temelli’de su sorunu diye bir şey kalmayacak. Temelli halkı adına Başkan Yavaş’a çok teşekkür ediyorum."