CiddiGazete- Görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek’in, bir video çekimi sırasında resmi senaryo dışına çıkılarak Hacı Bayram-ı Veli türbesi önünde 17 yaşında genç bir çocuğun bilinçsizce yaptığı ve hiçbir yerde yayınlanmayan görüntüleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ilişkilendirerek olayı olduğundan farklı gösterme çabaları devam ediyor. Peki, Gökçek’in bu çabalarının asıl hedefi ne? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresindeki yapılan işler ve usulsüz verilen yerler hakkında inceleme başlattığı ve Gökçek’in bunun duyumunu alıp kamuoyunu başka konulara yönlendirerek ön almaya çalıştığı belirtildi.

GÖKÇEK, "CAMBAZA BAK" YAPIYOR!

Gökçek’in motosiklet olayını köpürterek gündemde tutmak istemesinin asıl sebebi belli oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir Hacı Bayram-ı Veli Türbesi çevresindeki konaklar, iş yerleri ve usulsüz mezar yeri tahsislerinin mercek altına aldığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi, bölgede Melih Gökçek ve ailesine yakın isimlere verilen yerler hakkında Teftiş Kurulu aracılığı ile inceleme başlattı. Bu incelemeyi haber alan Gökçek’in sosyal medyada “hakkımda uydurma haberler yapacaklar” diyerek ön alma çabasına giriştiği ifade edildi.

RANT DÜZENİNE ÇOMAK SOKULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde Gökçek ve yakınları ile ilgili inceleme kapsamına giren konular şöyle:

- Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in Onursal Başkan olduğu SOS Vakfı’na Belediye iştiraki ANFA tarafından 10 yıllığına düşük kira bedelleri ile kiralanıp esnafa fahiş bedellerle kiralanan 3 adet iş yeri ve 1 adet lokanta,

- SOS Vakfı’nın 28-29 yıllığına kullanım hakkını aldığı köşkler ve muhtelif binalar,

- Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde, Beyaz Tv’nin de sahiplerinden olan ve Gökçek ailesi ile ilişkisi bilinen, daha önce Belediye’den 100’ün üzerinde işletmeyi kiraladığı kamuoyuna yansıyan Korkutata ailesine tahsis edilen mezarlık alanının Mansur Yavaş döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından iptal edilmesi,

- Korkutata ailesine verilen 8.326.682 TL’lik, Hacı Bayram-ı Veli cami çevresi, sokak ve meydan düzenlenmesi, kentsel tasarım yapım işi,

- Aş evi olarak projelendirilen yerin bir kısmının ticari olarak kiralanarak menfaat sağlanması,

- Bu yerler ile ilgili olarak yapılan ihalelerde ciddi usulsüzlük emarelerine rastlanması.

“HACI BAYRAM-I VELİ’NİN MANEVİ HUZURUNA SAYGISIZLIK”

Konu ile ilgili bilgi aktaran Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili, motosiklet tartışması üzerinden Gökçek döneminde yapılan usulsüzlüklerin üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu tartışmanın yaşanmasının asıl sorumlularının ortaya çıkartılması için Başkanımız Mansur Yavaş, konu ortaya çıkar çıkmaz talimat verdi, konu hassasiyetle incelenecek. Bu görüntüleri biz de tasvip etmiyoruz. Göreve geldiğinden beri Hacı Bayram-ı Veli’nin Ankara için maneviyatına en çok önem veren, bu mübarek yerin hassasiyetini en çok taşıyan Başkan Yavaş, burada başta şehitlerimiz için olmak üzere birçok buluşma düzenlemiştir. Ancak Gökçek hakkında başta FETÖ’ye maddi yardım ve imar rantı dosyaları olmak üzere birçok iddianın yağmur gibi savcılığa iletildiği bu dönemde, çaresizce gündem değiştirme çabasında bulunması manidardır. İnceleme sonucunda manevi iklimi yüksek, tüm Ankara’nın huzura erdiği bu mübarek mekânda haksız kazanç elde edildiği ve çıkar sağlandığı ortaya çıkacak. Asıl dertleri de bu incelemenin varlığından haberdar olmaları. Gökçek’in amacı bu hususların incelendiğini bildiği için soruşturmayı sulandırmak. Yaptığı internet paylaşımlarında sürekli olarak ‘uydurma haberlerimi yayınlayacaklar’ demesi bir ön alma ve suçluluğu ifade ediyor” dedi.

“AMAÇ YETİM HAKKINI KORUMAK”

Hacı Bayram Veli Hazretleri bize iyiliği, adaleti, hak yememeyi nasihat etmiştir” diyen ABB yetkilisi, “Burada manevi mekândan bile haram kazanç elde etmek, çıkar sağlamak ve kul hakkına girmek söz konusu. Biz, Hacı Bayram-ı Veli’nin manevi huzuruna yapılan asıl saygısızlığın ve yenilen kul hakkının sonuna kadar takipçisi olacağız. SOS Vakfı’nın bu kadar imtiyazlar elde ettiği halde Ankaralı hemşehrilerimizden salgın sürecinde işini, ekmeğini kaybedenlere bir katkısının olduğunu duymadık. Bundan sonra Ankaralıların hakkını belirli kişiler ve gruplar değil, yalnızca Ankaralılar kullanacaktır. Burada siyasi bir husumet değil, yetim hakkını gözetmek söz konusudur. Bu işin mübarek Ramazan ayında, hem de Kadir Gecesi öncesinde manipüle edilerek kamuoyuna yansıtılması, kimsenin yaptığı usulsüzlüklerin üzerini örtemeyecektir” ifadelerini kullandı.

İŞTE BUNLAR DA HACI BAYRAM-I VELİ CAMİİ ÇEVRESİNDE, GÖKÇEK'İN SOS VAKFINA VERDİĞİ YERLER: