CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin coronavirüs tedbirleri kapsamında muhtaç vatandaşlar için başlattığı bağış kampanyasının banka hesapları siyasi saiklerle dondurulunca, Başkan Mansur Yavaş, yeni bir formülle ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetini gidermeye başladı.

Ramazan ayıyla birlikte Bugsaş üzerinden hayırseverlerin satın aldıkları "iftar" menüneleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara servis edilmeye başlandı. Kampanyada ilk gün 100 bini aşkın iftar menüsü alındı. İnternet sitesine ilgi, Ankara'nın dışına taştı. Yurdun her köşesinden, Mansur Yavaş'ın çağrısına destek geldi. 15 bini aşkın kişi, ilk gün 100 binin üzerinde iftar satın aldı, 25 bin kişinin işlemi ise internet sitesine yapılan yoğun siber saldırı nedeniyle beklemeye alındı.

Kampanyayı organize eden Belpa'dan yapılan açıklamada, "Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadırlar" denildi.

Saldırı sonucu sistem bir süre hizmet dışı kaldı. Yapılan teknik düzenlemenin ardından uygulama yeniden çalışmaya başladı ve hayırseverler, ihtiyaç sahipleri için iftar satın almayı sürdürdü.