CiddiGazete- İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı soru önergesi verdi. Milletvekilleri, bilgisayarında çocuk istismarı fotoğrafları bulunan ve daha birçok yüz kızartıcı suçtan hapis cezası almış olan AKP'ye yakın Necmettin Kesgin isimli şahsın neden yakalanmadığını sordular.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde, “Yargı tarihimizde bunun bir başka örneği var mıdır? İstinafça cezası kesinleşen bu şahsı, adalet nezdinde ‘istisna’ haline getiren özellik nedir?” dedi.

“YER YÜZÜNÜN EN ADİ SUÇLARI”

Necmettin Kesgin’in çocuk istismarı görüntüleri bulundurmak suçundan aldığı cezanın da kaldırılacağının ileri sürüldüğünü belirten Yavuz Ağıralioğlu, “Yer yüzünün en adi suçlarından yargılanan ve bunlardan ceza alan şahıs hakkında, yapılan bu hukuka baskı ve lobi faaliyetleriyle ilgili Bakanlığınızın bir bilgisi var mıdır? İfadelerini kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ HAVUZ MEDYASININ YILDIZI OLDU!

Necmettin Kesgin, 31 Mart seçimleri öncesi AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki tarafından Mansur Yavaş’a karşı siyasi malzeme olarak kullanılmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı:

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihmal etmek suçlarından yargılanan ve toplamda 6 yıl 6 ay hapis cezası alan Necmettin Kesgin isimli şahsın aldığı bu ceza, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından 2019/641 Esas no, 2019/1523 Karar no ile onaylanmış ve ceza kesinleşmiştir. Söz konusu mahkumla ilgili 4 Şubat 2020’de yakalama kararı çıkartılmıştır.

1- Daha önce “görüldü” olurunu veren İstinaf Savcısı Çetin Akıncı kendi kararıyla çelişen, “delillerin eksik toplandığı” dosyanın tekrar görüşülmesi talebinde bulunmuş, İstinaf Başsavcısı da bunu onaylamıştır. Yargı tarihimizde bunun bir başka örneği var mıdır? İstinafça cezası kesinleşen bu şahsı, adalet nezdinde “istisna” haline getiren özellik nedir?

2- Bu dosyayla ilgili, yerel seçimlerde mağlup olmanın verdiği intikam hissiyle davranan bazı etkin siyasetçilerin yargı üzerinde baskı oluşmaya çalıştığı konuşulmaktadır. Ankara Bölge Adliye Başkanı Ramazan Aksan ve Başsavcı Hüseyin Çınar’ın tehdit edildiği e cezanın kaldırılmasının söz konusu olduğu iddia edilmektedir. Ayrıca bu cezanın kaldırılmasın durumunda aynı yöntem izlenerek, Necmettin Kesgin’in çocuk por.osu bulundurmak suçundan aldığı cezanın da kaldırılacağı ileri sürülmektedir. Yer yüzünün en adi suçlarından yargılanan ve bunlardan ceza alan şahıs hakkında, yapılan bu hukuka baskı ve lobi faaliyetleriyle ilgili Bakanlığınızın bir bilgisi var mıdır?

3- Hakkında halen yakalama kararı bulunan ve henüz yakalanmamış olan Necmettin Kesgin ile ilgili, adalete güven tesisi ve adalet üzerindeki baskıya son verme anlamında ilgili birimlerinize hangi talimatı vereceksiniz?

BİR SORU ÖNERGESİ DE YASİN ÖZTÜRK'TEN

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de Necmettin Kesgin'le ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığı'na verdi. Öztürk, hapis cezası alan Necmettin Kesgin'in neden yakalanmadığı ile ilgili soruyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplamasını istedi.