CiddiGazete- Mahalle kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan sokak futbolunu Başkent'te yeniden canlandırmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği ile iş birliği yaparak "Red Bull Neymar Jr's Five"ın Türkiye finaline ev sahipliği yaptı.

Dünya çapında gerçekleştirilen mahalleler arası sokak futbolu turnuvası olan "Neymar Jr's Five", Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Gençlik Parkı'na kurulan sahada gerçekleştirildi.

BAŞKENTLİLER SOKAK FUTBOLUNU BAŞKAN YAVAŞ İLE BİRLİKTE İZLEDİ

Şehirlerde futbol oynama fırsatı bulamayanlar ile çocukluğunu sokak futbolu oynayarak geçirenleri buluşturan Sokak Futbolu Turnuvası’nın final heyecanı Ankara'ya taşındı.

Brezilyalı futbolcu Neymar Jr'ın adıyla düzenlenen turnuvada Gaziantep, Sivas, Çanakkale ve Denizli'de düzenlenen elemelerle 6 takım büyük finale adını yazdırırken, 6 takımın yanı sıra 2020 yılında boy gösteren 3 şehir finalisti takımı da finale davet usulüyle katıldı.

Turnuvanın finalinde, Adana'dan San Marino, Çanakkale'den Doksanlar takımı ile yarıştı. Gençlik Parkı'na gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kıran kırana geçen final maçını Başkentli futbolseverlerle birlikte izledi.

ŞAMPİYONLUK KUPASI YAVAŞ'TAN

Futbolcuları tebrik ede Mansur Yavaş, Türkiye şampiyonluğunu kazanan San Marino takımına kupasını verdi.

Maçı izlemeye gelen Başkan Yavaş'a vatandaşlar yoğun ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirirken, Katar'da düzenlenecek dünya finallerine katılacak olan San Marino takımı, dünya şampiyonu Neymar Jr Enstitüsü ile kapışacak.