CiddiGazete- 103 yıl önce bugün dünyaya gelen MHP'nin ve ülkücü hareketin ebedi lideri Alparslan Türkeş'in doğum günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

4 Nisan 1997'de hayatını kaybetmesine rağmen arkasında dünyanın en büyük gençlik hareketini bırakan Türkeş için ailesi vefat ettiği yıl "Alparslan Türkeş Vakfı"nı kurdu.

Eşi Seval Türkeş'in başkanlığını yaptığı vakıfta, geçen ay yönetim kurulunda değişim yaşandı.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın başkanlığına merhum liderin oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş getirildi.

Kutalmış Türkeş, vakfı daha faal hale getirmek için yeni hizmet binasının tadilatına başladı ve babasının doğum günü olan 25 Kasım'da resmi açılışını yaptı.

Ankara Altındağ'daki müstakil vakıf binasının resmi açılış törenine çok sayıda ülkücü katıldı.

Fotoğraflar: Ciddigazete.com

Açılış töreninde Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş, Şevket Bülent Yahnici, Muhittin Çolak, Dr. Selim Kaptanoğlu ve Hakkı Öznur birer konuşma yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Alparslan Türkeş Vakfı'nın yeni hizmet binasının açılışına destek verdi.

Hizmet binasının önüne kurulan çadırda, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri misafirlere lokma ve hijyen malzemesi dağıttı.

Mansur Yavaş, salgın kısıtlamaları nedeniyle yoğunluk oluşmaması için gelemediği açılış törenine çiçek göndererek desteğini gösterdi.