CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın internet hizmeti alamayan kırsal bölgeler için başlattığı seferberlikte, bugüne kadar 150 köye ücretsiz internet hizmet götürüldü.

Kurulan çanak antenlerle internetin çekim gücü dışındaki bölgelerde erişim kolaylığı sağlayan sistem, özellikle EBA üzerinden ders dinleyen öğrencilerin kurtarıcısı oldu.

Ekonomik zorluklar veya doğa şartlarından kaynaklanan olumsuzlar nedeniyle internete erişemeyen öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ve kullanımı ücretsiz olan sistemden yararlanmaya başladı.

Mansur Yavaş aleyhine kirli siyasete bir süre ara veren çevreler, eleştirecek konu sıkıntısı çekince bu kez bugüne kadar sadece iki köye internet hizmeti götürüldüğü propagandası yapmaya başladı.

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, yanıltıcı bilgilere sosyal medya hesabından cevap verdi.

Volkan Gültekin, bugüne kadar internet hizmeti götürülen köylerin listesini ve hizmet verildiği tarihin yer aldığı ABB'nin internet sayfasının linkini paylaştı. Gültekin şu ifadeleri kullandı:

Kirli, köhnemiş, itibarsız sayfalardan kara propaganda yaparak "Yalnızca 2 köye internet bağlandı" yalanını atıyorlar.

Başkanımız Sn. @mansuryavas06 bugüne kadar yaklaşık 150 köye internet bağlattı, oradaki çocukların gözüne ışık oldu.