CiddiGazete- Seçim dönemi boyunca Mansur Yavaş'a karalama kampanyasının baş aktörü olan, bir kısım medya tarafından "saygın iş adamı" denilerek manşetler atılan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a siyasi ve ahlaki sınırları aşıp her türlü iftira atılması için haftalarca gündemde tutulan Necmettin Kesgin’e mahkemeden bir kötü haber daha geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında açılan “görevi kötüye kullanmak” suçundan beraat etti, "kişilerin huzur ve sükununu bozmak” suçu ise şikayet yokluğundan düşürüldü.

Daha önce farklı suçlardan toplamda 11 yıldan fazla ceza alan suç makinesi Necmettin Kesgin ise hakkındaki yakalama kararına rağmen yedi aydır yakalanamadı!

Bugün görülen davada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mesaj göndermek suretiyle kişilerin huzur ve sükununu bozduğu iddiasıyla yapılan suçlamanın altı aylık şikayet süresi geçirildiğinden düşmesine karar verildi. Yavaş’ın üzerine atılı yasal unsurları oluşmayan görevi kötüye kullanma suçundan ise beraatine karar verildi.

Mansur Yavaş hakkında sahte suç üretip iftira atan Necmettin Kesgin’in, Mansur Yavaş'ın şikayeti üzerine sahte seneti kendi düzenlediği ortaya çıkmış, bu senedi düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almış ve bu cezası istinaf mahkemesince onararak kesinleşmişti.

Seçim öncesinde Mansur Yavaş’a karşı karalama kampanyasının aktörü olarak bilinen Necmettin Kesgin'in daha önceden de sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyordu.

Kesgin, geçtiğimiz ay ise "çok sayıda çocuk pornosu bulundurmaktan" üç yıl ceza almıştı.

Böylece 11 yıldan fazla ceza alan suç makinesi Kesgin hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

YAKALAMA KARARINA RAĞMEN HALA BULUNAMADI!

Kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle Necmettin Kesgin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı. Ancak kararın üzerinden yedi ay geçmesine rağmen suç makinesi Kesgin hala yakalanamadı.