CiddiGazete- Adı en güçlü cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin İstanbul'da düzenlediği "Tarımsal Kalkınma Zirvesi"ne katıldı.

İstanbul Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı zirve, kapılarını bugün katılımcılara açtı.

Açılış konuşmalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet stantları dolaştı. Kılıçdaroğlu, stantlarda belediye başkanları ile sohbet etti ve ürünler hakkında bilgi aldı.

MANSUR YAVAŞ: ÇİFTÇİYE BU YIL İLK DEFA MAZOT YARDIMI YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'na projelerini anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sıvı gübreyi de bir şirketimiz imal ediyor ve ücretsiz veriyoruz. Tohum ve diğer fide desteklerimizin yanı sıra hayvan desteğimiz de var. Ama ilk defa mazot yardımı yapacağız bu yıl çiftçiye. 40 bin çiftçimiz var Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 17 bin 500 tanesine tohum dağıttık. 20 bin ile net temas halindeyiz. Burada gördüğünüz gibi kırsal kooperatiflerimiz var" dedi.

"HER ŞEY VAR BİZDE"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile sohbet etti. Vahap Seçer, Kılıçdaroğlu'na, "Her şey var bizde. Akdeniz'in en güzel ürünleri biliyorsunuz Mersin'de yetişiyor. Antalya alınmasın ama..." dedi.

Kılıçdaroğlu ise "Neyse Muhittin Başkan yok buralarda rahat rahat konuşuruz" demesi gülüşmelere neden oldu.

MUHİTTİN BÖCEK'TEN "BÖCEK" ESPRİSİ

Kılıçdaroğlu daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek karşıladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, Kılıçdaroğlu'na stantları hakkında bilgi verdi. Faydalı böcekler yetiştirdiklerini söyleyen Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı'na Kılıçdaroğlu, "Anlamadım neyden?" diye sorması üzerine Muhittin Böcek de "Benim gibi böcek başkanım. faydalı böcek" diyerek espri yaptı.