Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutlandığını belirten Başkan Yavaş, "23 Nisan; istiklalimizin ve Türk milletinin mukaddes değerlerinin, esir edilemeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir” dedi.

Mansur Yavaş'ın mesajı şöyle:

“Milli mücadelenin karargahı olan Ankara’dan, kurtuluşun ve kuruluşun yol haritası, bu inanmışlıkla ortaya konulmuştur. Tarihin şeref sayfalarına kaydedilerek bugünümüzün ve yarınlarımızın en büyük mirası kabul ettiğimiz o sesi milletçe şiar edindik. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' Milli iradeyi şahlandıran bu parola etrafında toplanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kadroları, hür ve tam bağımsız Türkiye’nin sembol şehri olarak Ankara’yı belirlemişlerdir. Bu tarihi mirasın sorumluluğunu, ilk günkü heyecan ve mesuliyet duygusuyla muhafaza edeceğiz.

ANKARA'YI AYRIŞTIRICI BİR DİLLE YÖNETMEYECEĞİZ

Milletimizle dayanışma içinde milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimiz ile tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, tazimle ve şükranla yad ediyorum. Başkentimiz Ankara’dan aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte, geleceğe güvenle bakmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Ankara’yı ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dille değil, birlikteliğin bereketine inanan cümlelerle yöneteceğiz.

GELECEK NESİLLERE GÜVENİYORUZ

Bugünün geleceğe gebe olduğunu biliyoruz. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras, nezaketi ve temiz bir dili olan Türkiye olacaktır. Çünkü büyüğümüz Kaşgarlı Mahmud’dan öğüt aldık: 'Dille düğümlenen diş ile çözülmez.' Eğer söyleyebilecek iyi bir cümlemiz yoksa susmanın en büyük iyilik ve erdem olduğunu bilen bir yönetim anlayışıyla Ankara’ya hizmet edeceğiz. Türkiye’nin umudu olan çocuklarımıza daha müreffeh bir gelecek ve huzurlu bir Ankara bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyor, Başkentimize hizmet ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, tüm yavrularımızın gözlerinden öpüyorum.”