CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Twitter hesabından etiketleyerek tehditvari mesaj paylaşan Çin’in Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik bir adım daha atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin büyükelçilik önünde su kayıp-kaçaklarının önlenmesi için kaza çalışması başlatmasının ardından ikinci adım bugünkü Meclis Toplantısı’nda atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi’nde Çin Büyükelçiliği’nin bulunduğu Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’nin ismini değiştirilmesi için önerge sunuldu.

Önergede: “Çankaya İlçesi Oran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ‘Ferit Recai ERTUĞRUL Caddesi’ isimli yol güzergahının tamamının veya TÜRKSOY kurum binasının olduğu kısmın “TÜRKSOY CADDESİ” olarak değiştirilmesi” ibaresine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Çin'in Ankara Büyükelçiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in etiketlendiği paylaşım tepki toplamıştı.

5 Nisan 1990'da yaşanan Barın Katliamı'nı eleştirerek olaylarda yaşamını yitirenleri sosyal medya hesaplarında anan Yavaş ve Akşener'in paylaşımına karşılık Çin'in Ankara Büyükelçiliği şu açıklamayı yapmıştı:

- Xinjiang (Sincan) Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.

Söz konusu paylaşım nedeniyle Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri de Çin'in Ankara Büyükelçiliği önündeki su kayıp-kaçaklarının önlenmesi için kaza çalışması başlatmıştı.