CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, salgın sürecinde başlattığı destek ve dayanışma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Coronavirüs süreci nedeniyle yeni eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullanımına önce Büyükşehir Belediyesinin bilgisayarlarını açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şimdi de Ankara’nın kırsal mahallerinde internet erişiminde sorun yaşayan çocukları sevindirdi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Sincan ilçesinin Çiçektepe ve Esenler Mahallelerindeki öğrencilere kendi imkanlarıyla internet hizmetini götürdü.

Mahalle muhtarlıkları ile birlikte belirlenen bir noktaya kurulan internet ağı ile her yaştan öğrencilerin EBA, üniversite portalları ve diğer hizmetlere ulaşmak için kullanacakları internetin hizmet bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Telefon hattı çekmeyen vatandaşlar da bu noktalardan internet üzerinde arama yapıp telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Mahalle sakinleri, uzaktan eğitime geçildiği ilk günden itibaren internet bağlatmak için uğraştıklarını ancak bir türlü yapılamadığını belirtirken, Çiçektepe Mahalle Muhtarı Akif Kurt, "Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Mansur Başkamız bize çok büyük bir iyilik yaptı. Sürecin başından beri ilgili yerlere defalarca dilekçe yazdık ama bir türlü internet getiremedik köyümüze. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Esenler Mahalle Muhtarı Salih Ölmez ise "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'tan Allah razı olsun. Çocuklarımızın eğitimleri için, dersleri için internet getirdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dua ediyoruz" diyerek teşekkür etti.