CiddiGazete- Twitter'da bir trol, "Hani vakıflara akrabalara para aktarılmayacaktı?

Alasını bunlar yapıyor.

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Alparslan Türkeş Vakfına son model araçlar hibe etmiş. Vatandaşın parası vakıflara akıyor.

Bahçeli boşuna konuşmuyor.

At izi it izine karışmış" diye yalan bir paylaşım yaptı.

GÖKÇEK'İN PAYLAŞIMI YALAN, BU GERÇEK

Oysa 1997 yılında, Alparslan Türkeş'in adını yaşatmak için ailesi tarafından kurulan Alparslan Türkeş Vakfı'na, aradan geçen 24 yılda herhangi bir kamu kurumundan toplu iğne bile hibe edilmedi.

Geçen cuma günü vakfın olduğu sokaktaki onlarca aracın yanısıra, düşük sınıf bir otomobilin içinde saldırganlar tarafından videoya çekilen "belediye görevlisi" kartı, Melih Gökçek'i yeni iftiralar için iştahlandırdı.

Twitter'da gerçek ismi belli olmayan trol bir hesabın yalanlarını paylaşan Gökçek, "Hadi cevap ver Mansur" ifadelerini kullandı. Melih Gökçek cevap istedi ancak paylaşımını yandaşlarının dışındaki sosyal medya kullanıcılarına kapattı.

NE HİBE VAR NE BAĞIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Alparslan Türkeş Vakfı yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde, bugüne kadar Alparslan Türkeş Vakfı'na hibe edilmiş tek bir kamu kaynağı olmadığını öğrendik.

HİBE İŞİNİ NEVİN HANIMA SORACAKSIN!

Alparslan Türkeş Vakfı'nın bugüne kadar belediyeler dahil, hiç bir kamu kurumundan hibe almadığı, yardım talebinde bulunmadığı da belirtildi.

Alparslan Türkeş Vakfı'na ABB'den hibe yapıldığı yönünde estirilen yalan rüzgarı, Melih Gökçek döneminde eşinin SOS Vakfı'na yağdırılan belediye kaynaklarını akıllara getirdi.

Melih Gökçek'in emekli öğretmen eşi Nevin Gökçek'in adına kurulan vakıf, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait en kıymetli otoparkların işletmelerini üstlendi!

Mansur Yavaş'ın seçimi kazandığı 31 Mart 2019'dan sonra, sözleşmeden doğan kamu haklarını kullanan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nevin Gökçek'in SOS Vakfı'na çok düşük ücretlerle verilen kamu mallarını geri almaya başladı.

İŞTE MELİH GÖKÇEK'İN EŞİNİN VAKFINA AKTARDIĞI KAMU MALLARINDAN BAZILARI

GÖKÇEK, KİMLERE NELER VERDİ?

23 yıl yürüttüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sırasında Melih Gökçek, sadece eşinin kurduğu vakfa kamu kaynaklarını sunmadı.

Gökçek, 14'ü AKP'li eski milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın ailesine olmak üzere belediyeye ait toplam 36 taşınmazı düşük kira bedelleriyle başka vakıf ve derneklerin de kullanımına sundu.

OTOPARKLAR NEVİN GÖKÇEK'E

Melih Gökçek'in emekli öğretmen eşi Nevin Gökçek'in kurucusu olduğu SOS Vakfı da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ucuz taşınmaz kiralayan vakıflar arasında yer aldı.

Ankara Çamlıdere'de bulunan Ankara Evi, aylık yalnızca 569 TL karşılığında vakfa verildi. Mavi Göl Otoparkı, 50'nci Yıl Otoparkı ve Yenişehir Çok Katlı Otoparkı da vakfa kiralandı. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerin ardından ABB yönetimi, otoparkların tahliyesini ve belediyeye iadesini sağladı.

BÜFELER KORKUTATA AİLESİNE

Melih Gökçek döneminde ABB kaynaklarından en fazla faydalananların başında eşine ait SOS Vakfı'ndan sona Korkutata Ailesi geldi. Aileye, Metro Ankaray istasyonlarında bulunan toplam 60 meşrubat büfesinin kiraya verildiği ortaya çıktı.

Ailenin işlettiği büfeler, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerin ardından ABB iştiraki EGO'ya devredildi.

MELİH GÖKÇEK'İN BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE KORKUTATA AİLESİNE VERİLEN YERLERDEN BAZILARI ŞÖYLE: