CiddiGazete- Seçime günler kala Ankara bir kez daha cinayetle sarsıldı. Ankara'nın Çankaya ilçesinde 30 Aralık'ta işlenen Sinan Ateş cinayetinin ardından, silahlı saldırının adresi bu kez Pursaklar oldu.

ekici ferhat

MHP'nin eski Ankara il yöneticilerinden Ferhat Özcan, işyerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ferhat Özcan, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci tarafından vurularak öldürüldü.

"İYİ PARTİ AFİŞİ İLE İLGİLİ DEĞİL"

Öte yandan, Özcan'ın işyerine İyi Parti afişi astığı için öldürüldüğü ileri sürüldü. Ancak İyi Parti İlçe teşkilatından yapılan açıklamada, "Olayın İyi Parti afişinin asılmasıyla ilgisi yok. İyi Parti ile ilgili bir durum değil" denildi.

MHP ANKARA İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, cinayetin ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Pursaklar ilçemizde son derece üzüntü verici bir hadise meydana gelmiştir.

Geçmişte partimiz kademelerinde görev yapmış bir arkadaşımız, kendisinin de yakın arkadaşı olan Pursaklar İlçe Başkanımızla girdiği tartışma sonucu hayatını kaybetmiştir.

Hadise emniyet güçleri tarafından her boyutuyla soruşturulmaktadır.

Bilinmesini isteriz ki bu üzücü hadise siyasi nedenlerle vuku bulmuş bir vaka değildir. Merhum arkadaşımız Ferhat Özcan, iki yakın arkadaşın kişisel çatışması ve karşılıklı anlık öfkelerinin kurbanı olmuştur. Bundan dolayı çok üzgünüz, zira insan hayatının kutsallığına inanan bir kültürün sahibiyiz.

Genel Merkezimiz tarafından Pursaklar İlçe Başkanlığımız feshedilmiştir. Bu itibarla, müessif olayda hayatını kaybeden Merhum Ferhat Özcan'a Allah'tan rahmet diliyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.