CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı AKP'li Bülent Arınç, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevapladı.

Bülent Arınç, Ankara'daki organizasyonla torbacılara öldürtülen Ülkü Ocakları genel başkanlarından Sinan Ateş ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerini paylaştı.

"Sinan Ateş'i tanımam ama içim yandı" diyen Arınç, "Bu tür olaylarda bizim herhangi bir şey söylememiz doğrudan, bir tarafta yer aldığımızı söylememiz, birileri tarafından istismar edilebiliyor. Bir Müslüman olarak arkasından Fatiha'ları, Yasin'leri okuduğumu söyledim. Bu konuda yorum yapmak istemedim. Tam da olayın üzerine gidilirken 'sen ne karışıyorsun' deyip hazırda bekleyen insanlar var. Bunlar küfür ve hakaret timleridir" ifadelerini kullandı.

ARINÇ'IN SÖZLERİNE BALGAT'TAN TEPKİ

Devlet Bahçeli'nin profesyonel danışmanı Yıldıray Çiçek, Sinan Ateş değerlendirmesinin ardından Bülent Arınç'ı hedef aldı. Çiçek, Türkgün isimli gazetedeki yazısında, Bülent Arınç için "Cumhur İttifakı içinde adeta Fitne Üretim Merkezi gibi, bol bol sinsilik peşinde" dedi.

Çiçek yazısında, "Seçim tarihi belirlenir belirlenmez yine onu ekrana sürdüler. Cumhur ittifakı içinde adeta FÜM (Fitne Üretim Merkezi) gibi... Cumhur ittifakı içinde seveni yok ama kendini hala AK Partili olarak gösterip sürekli Cumhur İttifakı içinde fitne üretmeye çalışıyor. Öyle bir sicil sahibi ki bırakın konuşmayı insan içine bile çıkmaması gerekiyor. Buraya kadar olan özet cümlem bile onun Bülent Arınç olduğunu anlamaya yetiyor değil mi? Beynini ve yüreğini okuyun kesinlikle 'Cumhur ittifakı dağılsın, Cumhur ittifakı başarısız olsun' temennileri vücudunun tüm hücrelerini kaplamıştır" dedi.

Semih Yalçın da Arınç'ın yaptığı açıklamalarla Cumhur İttifakı'nı sabot ettiğini söylemişti. Arınç'a "FETÖ'cü" ithamında bulunan Yalçın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir yandan destek veriyor gibi görünürken, diğer yandan Cumhur İttifakının tutarlı ortağı MHP'ye saldırarak bozgunculuk yapıyor" demişti.