CiddiGazete- MHP İstanbul 3. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Hayati Arkaz ile 4. sıra milletvekili adayı Arzu Erdem meclis dışında kaldı.

Hayati Arkaz, ülkücü tabandan gelmesine rağmen, Devlet Bahçeli tarafından sürekli alt sıralara yazıldığı için 2018 seçimlerine İyi Parti'den katıldı ve İstanbul 3. Bölge'den milletvekili seçildi. Arkaz, daha sonra Meral Akşener'le yaşadığı gerginliğin ardından İyi Parti'den istifa ederek MHP'ye geçti.

Bahçeli, Arkaz'ı 2023 seçimlerinde bu kez İstanbul 3. sıradan aday gösterdi. MHP'den yine meclise girmeyi başaramayan Hayati Arkaz'ın vekillik serüveni sona erdi.

ARZU ERDEM DE MECLİS DIŞINDA KALDI

Siyasete CHP'den girme aşamasındayken vekillik sözü alarak MHP'ye gelen Arzu Erdem, 25, 26 ve 27. dönemlerde İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adayı gösterildi ve meclise girdi.

2018 seçimlerine üçüncü sıradan girmesine rağmen, Hayati Arkaz'ın gelmesiyle dördüncü sıraya çekilen Arzu Erdem'in de milletvekili unvanı sona erdi. Hayati Arkaz ve Arzu Erdem, açılan sandıklardaki mevcut tabloya göre yeniden milletvekili seçilemedi.

Daha önce İstanbul 3. bölgede 4 milletvekili olan MHP'yi 28. dönemde Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu temsil edecek.