Kars'ta, bağlama ustası Şentürk İyidoğan'ın müzik dinletisinde kullandığı halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlamasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel'in bağlamasıyla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda "Aşık Veysel dinletisi" sundu.Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği dinletide İyidoğan, "Uzun ince bir yoldayım", "Dostlar beni hatırlasın", "Kara toprak" gibi Aşık Veysel'in eserlerini bağlamasıyla seslendirdi. Müzik dinletisi sonrası birçok öğrenci, Aşık Veysel'in bağlamasını inceleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel'i daha iyi tanıyıp onun türküleriyle kalacak"

İyidoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür ederek, "Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel'i daha iyi tanıyıp onun türküleriyle kalacak." dedi. Öğrencilerin Aşık Veysel'in bağlamasını ilgiyle takip ettiklerini anlatan İyidoğan, dinletiden sonra öğrencilerin bağlamayla fotoğraf çektirmek için sıraya girmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Aşkın Çelik de Aşık Veysel'in bağlamasıyla eserlerini dinleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Veysel gibi bir ustanın dokunduğu sazın Kars'ta öğrencilerimizle buluşması bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerin Veysel'in sazını daha yakından tanıyor olmaları, ona dokunmaları onları gelecekte kültürü devam ettirmek için önemli diye düşünüyorum. Katılımcılara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Erdem İrtürk ise "Öğrencilerin Aşık Veysel'in bağlamasına ve müzik dinletisine ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Güzel ortam yakaladık buraya teşrif eden Şentürk ustama da teşekkürlerimi sunuyorum, güzel ve unutulmaz program oldu." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Burcu Özer de "Aşık Veysel'in bağlamasını dinlemek, ona dokunmak çok güzel duygu, özellikle konservatuvar öğrencisi olarak bununla karşılaşmak muazzam bir şey. Keşke herkesin böyle fırsatı olsa." şeklinde konuştu.

Cüneyt ÇELİK