BİR: “Rövanş” diyenlere... İntikam çığlıkları atanlara... “Acımak yok” diyerek “acırsanız acınacak hale düşersiniz” diyenlere selam çakanlara... “Bedel ödeyeceksiniz” diyenlere... Muharrem İnce bulduğu her fırsatta “Hadi lan oradan” çekiyor ya... İşte bu yüzden iyimser olabilirsiniz.

İKİ: Herkes kendi aşiretine yaslansın, herkes kendi mahallesine çekilsin, o mahalle ile bu mahalle arasında zerre irtibat kalmasın, mahalleler arasında hiçbir geçişkenlik olmasın diye yırtınanlara... Meral Akşener zerre yüz vermiyor ya... İşte bu yüzden iyimser olabilirsiniz.

ÜÇ: Cezaevinde tutuklu olarak yarışa katılmak zorunda kaldığı halde Selahattin Demirtaş’tan, “hepinizi buraya tıkacağız, affetmek yok, ağlatacağız sizi, diz çöküp yalvaracaksınız” mesajları yerine gayet olgun mesajlar geliyor ya... İşte bu yüzden iyimser olabilirsiniz. 

DÖRT: Temel Karamollaoğlu yaptığı her konuşmada AK Partiye oy verenlere “kardeşlerim” diyor, “Benim en büyük hedefim kutuplaşmayı engellemek” diyor, “Toplumun tüm renkleri barış içinde bir arada yaşamalı” diyor ya... İşte bu yüzden iyimser olabilirsiniz.

DOSTA DÜŞMANA KARŞI İLAN EDİYORUM Kİ


- “Şimdi beni linç ederler, aman girmeyeyim şu topa” diyerek asla ve kata pısırıklaşmayacağım.

*

- “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” yaklaşımı, her daim uzak olacak benden.

*

- Kasten yalnız... Bilerek dayanaksız... İsteyerek aşiretsiz... Tercih ederek grupsuz... Kalacağım.

*

- “Yerden göğe haklısın ama ne gerek vardı şimdi abi” diye kulağıma fısıldayan korkakların fısıltısı vız gelip tırıs gidecek.

KISA BİR AKŞENER TESPİTİ


GAZETE köşelerinde...

“Meral Hanım! Sizi pek ortalıkta görmüyoruz, kampanyanız pek etkisiz, miting falan yapmıyor musunuz” diye yazmak.

Büyük terbiyesizlik.

ALTAN TAN’IN SAADET ADAYLIĞI


ALTAN Tan’ın HDP’liliği...

Hep sırıtıyordu, hep uyumsuzdu, hep içselleştirilmemişti, hep bir olmamışlık kokuyordu, hep zorlama bir hava estiriyordu, hep tam oturmamışlık duygusu yayıyordu.

Galiba Saadet’ten aday olacakmış Altan Tan...

Size bir şey söyleyeyim mi?

Altan Tan’ın Saadet Partililiği...

Hiç sırıtmaz, hiç uyumsuz kaçmaz, hiç içselleştirme sorunu yaşamaz, hiç olmamışlık kokmaz, hiç zorlama olmaz, hiç oturmamışlık duygusu yaymaz. 

KRİPTO MUHARREM İNCECİLER


EĞER bir AK Partili...

Hiç olmayacak yerden Muharrem İnce’ye çakıyor ve böylece Muharrem İnce’ye prim yaptırıyorsa...

Dikkat edin:

O kişi kripto Muharrem İnceci olabilir!

AHMET ÖZAL: MUHARREM İNCE’NİN SÖZÜ ÇARPITILDI


MERHUM Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’dan bir mesaj aldım.

Şöyle diyor:

- Sayın Ahmet Hakan... Geçen gün bir televizyon programında Sayın Muharrem İnce’yi izledim. Sayın İnce’nin söyledikleriyle ilgili olarak bazı gazete ve televizyonlarda hoş olmayan yorumlar gördüm. 

- Sayın İnce, “Demirel de, Özal da tüm siyasetçiler gibi seçimle gelir seçimle gider” demek istemiştir. Bu gayet nettir. Ama buna rağmen “Özal seçimle değil öldürülerek gitti. İnce, Erdoğan’ı tehdit ediyor” manasını çıkarmak abestir.

- Bu abes yorumları üzülerek takip ettiğimi belirtiyorum ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını bu ramazan gününde yüce Allah’tan diliyorum. Saygılarımla.

FİLİSTİN’LE İLGİLİ OLASI BİR TEHLİKE


BİR ara Arap dünyasında şöyle bir moda vardı:

Filistin meselesinin çözümüne zerre katkı sunmayan Arap politikacılar, hamasetle falan Arap sokaklarını avlamaya çalışırlardı.

İnşallah “Filistin’i politik bir manivela olarak kullanma” diye özetleyebileceğimiz bu kullanma olayı, Türkiye’ye de sirayet etmez.

Ve Türkiye, Filistin’e verdiği destekteki samimiyeti hiç ama hiç yitirmez!

FAKIBABA’YA BİR SORU 


SAYIN Tarım Bakanı Fakıbaba!

Meksika’dan nohut, Kanada’dan kuru fasulye, Fransa ve Sırbistan’dan et, Rusya’dan buğday, ABD’den pamuk, Romanya’dan mısır...

İthal ediyoruz.

Söyler misiniz Sayın Bakan!

Antepfıstığını nereden ithal edeceğiz?

Antep’ten başka Antep var mı?

Yoksa bize her yer Antep mi?

ADAYLAR ADAYLAR ADAYLAR


- ÖZLEM ZENGİN: Bilgi birikimiyle, üslubuyla göz dolduran bir hukukçu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı... Şimdi de AK Parti’den aday... Ama öyle yukarıdan gelmiyor. Yıllarca AK Parti teşkilatlarında önemli görevler aldı. Umarım seçilir.

- İLHAN CİHANER: İlhan Cihaner’i yeniden aday yapmayacakmış galiba CHP...  Bazen aykırı çıkışlarını eleştirsem de CHP’ye kıymetli katkılar sunacak bir isimdir İlhan Cihaner... Kendisinden vazgeçilmemelidir.

- ÇİĞDEM ÖZER: Âşık Veysel’in torunu... “Çiğdem der ki ben âlâyım” türküsü var ya Veysel’in... Sanırım Çiğdem’i oradan almış. Yıllardır yaptığı güzelim işini bıraktı, İYİ Parti’ye kurucu oldu... Şimdi de milletvekili aday adayı... Siyasete kalite katacak.