CiddiGazete- Süper Lig'in 29. haftasında oynanan dev derbide Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Nef Stadı'nda oynanan derbi adeta fırtına gibi başladı. Her iki takım da birçok pozisyona girerken, mücadelenin 22. dakikasında Galatasaray öne geçti. Sağdan ceza sahasına giren Mostafa Mohammed, Necip ve Vida'dan sıyrılarak topu içeri çevirdi. Boş pozisyonda Kerem Aktürkoğlu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

32. dakikada Galatasaray'da ilk golün mimarları yine sahnedeydi. Mostafa Mohammed'in ortasında Kerem Aktürkoğlu bu kez kafa vuruşuyla golünü attı ve skoru 2-0'a getirdi. 23 yaşındaki oyuncu, attığı gollerin ardından kendisiyle özdeşleşen Harry Potter gol sevincini yaptı.

Bu golün ardından Beşiktaş cephesi faul itirazlarında bulunurken, kararı değişmeyen hakem Atilla Karaoğlan, Ghezzal ve Ersin Destanoğlu'na sarı kartını gösterdi. Derbide ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci 45 dakika aksiyon daha düşüktü. 65. dakikada Mostafa Mohammed'in şutunda önce Ersin gole izin vermedi, pozisyonun devamında bu kez Vida topu çizgiden çıkaran isim oldu. 83'te Kartal'ın genç ismi Rıdvan Yılmaz, Pena'nın bacaklarının arasından topu ağlara göndererek farkı 1'e indirdi. Ancak kalan dakikalarda sonuç değişmedi. Galatasaray derbiyi 2-1 kazandı ve 3 gün sonraki kritik Barcelona maçı öncesi moral tazeledi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 38 puana yükselirken, Beşiktaş 45 puanda kaldı.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, ilk yarının sonunda stattan ayrıldı.