CiddiGazete- Galatasaray ile Sivasspor, Süper Lig'in 16. haftasında karşı karşıya geldi. Sarı- kırmızılı ekip 3 puanı 90+5'te attığı golle kazandı.

Maça etkili başlayan Galataaray oldu. Gomis ve Rashica ile gole yaklaşan sarı- kırmızılı ekip, aradığı golü 27. dakikada buldu.

Sağ kanattan gelişen hücumda Boey'in pasında müsait durumda tek vuruş yapan Mertens, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise ev sahibi Sivasspor oldu. Oyunu Galatasaray kalesine yıkan Yiğido, 50. dakikada skora dengeyi getirdi ancak gol, VAR'a takıldı.

Sağ kanattan kullanılan duran topta oluşan karambolde Ulvestad, Muslera'dan dönen topu ağlarla buluşturdu. VAR incelemesine giden hakem Erkan Özdamar, pozisyonu izledikten sonra golü geçersiz saydı.

Sivasspor skora dengeyi 80. dakikada getirdi. Dia Sabi'A'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Erdoğan Yeşilyurt, plase vuruşla tabelayı 1-1 yaptı.

Golden sonra Galatasaray yeniden canlandı. 90+5. dakikada Abdülkerim'in uzun pasına hareketlenen Barış Alper Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya durumda yaptığı vuruşla Aslan'a üç puan getirdi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Galatasaray mücadeleden 2-1'lik üstünlükle ayrıldı ve puanını 33'e yükselterek yeniden liderlik koltuğuna oturdu.