CiddiGazete- İki hafta önce yaptığı Twitter paylaşımı ile CHP'den istifa ettiğini duyuran Aslı Baykal'ın AKP'ye katılacağı iddia edildi.

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP’den istifa etmesinin ardından "Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor" demişti.

Bu açıklamadan sonra "Aslı Baykal AKP'ye geçecek" iddiası ortaya atıldı. Bu iddianın ardından Aslı Baykal'a transfer olup olmayacağı soruldu. Aslı Baykal açıklamasında "Teorik bir çerçeve oluşturuyorum, siyasi hiç bir angajmanım yoktur" dedi.

Israrla sorulan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizi arayıp AKP'ye davet etti mi?" sorusuna ise Aslı Baykal, "Başka bir şey söylemeyeceğim" diye cevap verdi.

Aslı Baykal, 16 Kasım'da Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda şunları söylemişti:

"Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye'yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum.

Terör saldırıları iktidara yarıyor gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?" (Odatv)