CiddiGazete- Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk toplantıya Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl kutlamalarına ilişkin bilgi vererek başladı.

Tuğamiral Aktürk şunları kaydetti:

“Öncelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha yürekten kutluyoruz. Millî Savunma Bakanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılının haklı gurur, mutluluk ve coşkusunu milletimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz;

- 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı’nda donanma tarihimizin en büyük geçit töreni,

- Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerimizin gösteri ve selamlama uçuşları,

- Ankara’da Mehteran Birliğimizin marşlarıyla Cumhuriyetimizin kuruluş yılına atfen 1.923 personel ile yürüyüş,

- Törenler, sergiler, konserler, spor müsabakaları, liman ziyaretleri ve ağaç dikimi başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok anlamlı ve özel etkinlikle kutladık.

Bu vesileyle nice yüzyıllara uzanacak Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

ANITKABİR'E ZİYARETÇİ REKORU

Ayrıca Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle, Anıtkabir'e akın eden ve yeni ziyaretçi rekorunu kıran 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçimiz ile yoğun kalabalıktan dolayı ziyaret gerçekleştiremeyen tüm halkımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

BİM'den 'yeni para' vurgusu BİM'den 'yeni para' vurgusu

İSRAİL'E KINAMA

Toplantıda terörle mücadele, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in uluslararası temasları ve TSK’nın eğitim ve tatbikat faaliyetleri hakkında bilgi veren Tuğamiral Zeki Aktürk, İsrail’in saldırıları hakkında “İsrail’in 30 Ekim günü Gazze’deki tek kanser hastanesi Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesine yapmış olduğu saldırı ile 31 Ekim ve 1 Kasım’da Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıları kınıyoruz. Temennimiz; ateşkes ve barışa giden, akan kanın durması için sarf edilen tüm gayretlerin gösterilmeye devam edilmesi ve sonuca ulaşmasıdır” ifadelerini kullandı.

ASTSUBAY ADAYI BAŞVURULARI

Muvazzaf astsubay adayı temini başvurularının başlayacağını da hatırlatan Aktürk, “Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ‘2023 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini’ başvuruları 7-27 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Şanlı ordumuzda görev almak isteyen tüm gençlerimizi davet ediyoruz” diye konuştu.

MSB MOBİL UYGULAMASI

Millî Savunma Bakanlığı Mobil Uygulaması’nın önümüzdeki hafta kullanıma gireceğini belirten Aktürk, bu uygulama ile Bakanlığın faaliyetlerinin anlık olarak mobil cihazlar üzerinden kamuoyunun bilgisine sunulacağını söyledi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk şöyle konuştu:

“Resmî internet sayfamızda yer alan içeriklerin yanı sıra kullanıcıların anlık bildirimler ve duyurulara hızlı erişim sağlayabileceği mobil uygulamada;

- Hazırlanan story ve podcastlerle Bakanlığımızın faaliyetleri anlatılacak,

- Önemli günleri konu alan özel paylaşımlar yapılacak,

- Şimdilik Anıtkabir ve Harbiye Askerî Müzesinde, önümüzdeki süreçte de bütün askerî müzelerimizde 360 derece sanal tur yapılabilecek.

ŞEHİT BİLGİ KAPISI

Ayrıca;

- Birbirinden özel fotoğraflardan oluşturulmuş duvar kâğıtlarına erişim sağlanabilecek,

- Personel ve öğrenci alım/temin faaliyetleri ile askeralma işlemleri dâhil önemli sınav ve başvuruların duyuruları takip edilebilecek,

- 1853-1928 yılları arasında şehit olan askerlerimizin bilgisinin yer aldığı Şehit Bilgi Kapısı’na erişilebilecek,

- İlave özel içerikler de yer alacaktır.”