CiddiGazete- ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın yüzde 5'in üzerinde oy alması, ikinci tur için yeni hesapları gündeme getirdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi'ne ilk kez giderek Ümit Özdağ ile görüştü. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul'da Sinan Oğan ile bir araya geldi.

Şu anda süreç sosyal medya üzerinden yapılan "şifreli" paylaşımlarla devam ederken, tablo yarın netleşecek.

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, Sinan Oğan Cumhur İttifakı'na yakın bir duruş sergilerken, Ümit Özdağ tarafsız kalınması yönünde işaret verdi. ATA İttifakı'nın diğer bileşenlerinden Adalet Partisi'nin genel başkanı Vecdet Öz ise dün gece yaptığı paylaşımda, partisinin Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı.

AKP, ZAFER PARTİSİ'NE ELÇİ GÖNDERECEK

Devlet Bahçeli ve ekibinin Ümit Özdağ ile Sinan Oğan'a sosyal medyadan yaptığı ağır hakaretleri ciddiye almayan AKP, hazırlanan teklif paketini yarın Zafer Partisi'ne sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümit Özdağ ile görüşmesi için AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'u görevlendirdi. Kurtulmuş, yarın saat 14.00'te Zafer Partisi'nde Ümit Özdağ ile görüşecek.

ÜÇ FARKLI EĞİLİM ORTAYA ÇIKTI

Zafer Partisi'nden edinilen bilgiye göre, Ümit Özdağ'ın tarafsız kalma eğiliminde olduğu, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na yakın görüş bildirdiği iddia edildi. ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek.