CiddiGazete- Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu İspanyol Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Alman ekibi Eintracht Frankfurt, UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, kupayı müzesine götürdü.

Real Madrid'i zafere taşıyan goller David Alaba ve Karim Benzema'dan geldi.

Bu zaferle Real Madrid, 14. Avrupa kupasını kazanırken, müzesindeki Süper Kupa sayısını da Milan ve Barcelona ile eşitledi. Süper Kupa'yı 5. kez müzesine götüren Real Madrid, kupayı en çok kazanan takımlar arasına girerek tarihe geçti. İspanyol ekibi daha önce 2002, 2014, 2016 ve 2017 yıllarında bu kupayı kazanmayı başarmıştı.

BENZEMA, RAUL'U GERİDE BIRAKTI

Karşılaşmada 38. dakika oynanırken Casemiro'nun pasında Alaba bomboş durumda topu ağlara gönderdi ve İspanyol ekibini 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da etkili taraf Madrid'di. Maçın 65. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Vinicius'un pasında Benzema farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Real Madrid, Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Karim Benzema, Süper Kupa finalinde attığı golle Real Madrid efsanesi Raul'u geçerek kulüp tarihinin en fazla gol kaydeden ikinci futbolcusu oldu. Benzema, Real Madrid formasıyla 324 kez ağları havalandırmayı başardı.

Zirvede ise 450 golle Cristiano Ronaldo bulunuyor.

ANCELOTTI TARİHE GEÇTİ

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Eintracht Frankfurt karşısında kazanılan zaferle kırılması güç bir rekora imza attı.

Carlo Ancelotti, kariyerindeki 4. Süper Kupa zaferini kazanarak, Pep Guardiola'yı geride bırakarak adını tarihe yazdırdı. İtalyan teknik direktör daha önce, Milan ile 2003-2004 ve 2007-2008, Real Madrid ile de 2014-2015 sezonlarında Süper Kupa kazanmıştı.

Carlo Ancelotti'nin kariyerinde dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da bulunuyor.

62 YIL SONRA RÖVANŞI VERMEDİ

Real Madrid ve Eintracht Frankfurt, tam 62 yıl sonra bir kez daha Avrupa'da bir finalde karşı karşıya geldi. Daha önce 1959-60 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde iki ekip karşılaşırken, Real Madrid sahadan 7-3'lük skorla galip ayrılıp, kupayı üst üste 5. kez müzesine götürmüştü.

Finlandiya'da da rakibini deviren Real Madrid, böylece 62 yıl sonra rövanşı vermemiş oldu.