CiddiGazete- İngiltere'de her gün hayat pahalılığıyla ilgili haberler basına yansırken, İngilizler de artık tatil için eski alışkanlıklarından vazgeçip yeni rotalara yönelme eğiliminde. Bu noktada en cazip fırsat Türkiye oldu.

The Telegraph Gazetesinin seyahat muhabiri Nick Trend son yazısında, sterlinin değer kaybetmesiyle birlikte tatile gitmek isteyen İngilizler için çoğu rotanın pahalılaştığını yazdı. The Telegraph Gazetesi, "Fiyatlar her yerde artıyor, bir yer hariç: Türkiye" başlığıyla yayımladığı haberinde, Barbados ve birkaç Doğu Karayip adası, Tayland, Güney Amerika ve Brezilya gibi tatil bölgelerinin artık daha pahalı hale geldiğini vurguladı. Gazete, "Sterlin bir yıl önce 45 Tayland Bahtı değerindeydi, şimdi 42'ye kadar düştü" sözleriyle İngilizler için uğrak tatil bölgelerinin eskisi kadar cazip gelmediğini yazdı.

"PARAMIZ TL’YE GÖRE 21 KAT DEĞERLİ"

The Telegraph, son güneş ışığını yakalamak isteyen İngilizler için en uygun tatil destinasyonu olarak Türkiye'yi önerdi. Eylül 2021'de bir sterlinin 11,5 liraya denk geldiği hatırlatılırken, şimdi oranın 2 kat olduğuna dikkat çekildi. (1 İngiliz Sterlini 21 TL)

İngiltere'de Resmi Posta Ofisi'nin bu yıl yayımladığı raporuna göre, Türkiye'nin turizm cenneti Marmaris, anket yapılan 36 popüler destinasyon arasında en düşük fiyatları sunan yer oldu.

Gazete, bir gün için Algarve'de (Portekiz) 44 sterlin, Güney Kıbrıs'ta 56,44 sterlin ve Costa del Sol'da (İspanya) 59,56 sterlin ile karşılaştırıldığında, Türkiye'de maliyetin 26,13 sterline kadar düştüğünü yazdı.

Fransa'da fiyatların Marmaris'in en az dört kat fazlası olduğuna vurgu yapıldı. Gazetede, Türkiye'ye uçak biletlerinin diğer ülkelere göre daha düşük olduğu da belirtilirken, "Bu tatil size evde kalmaktan daha ucuza mal olabilir" ifadeleri kullanıldı.