CiddiGazete- Ankara'nın yer altı dünyasında "Kaplan" grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz'da TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı. Esenboğa Havalimanı girişinde gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli dört kişi daha yakalandı.

kaplan e8

İşte Sinan Ateş'in vurulma anı İşte Sinan Ateş'in vurulma anı

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre; hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan'ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi. Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan alınması ve emniyette önemli değişiklikler yapılmasının ardından gerçekleştirilen ilk kritik operasyonun Kaplan grubuna yönelik olması dikkat çekti.

HAVALİMANI GİRİŞİNDE YAKALANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece gerçekleştirilen operasyonda ismi daha önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibini gözaltına alındı. Şikayet üzerine "işkence" iddiasıyla başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı. Kaplan'ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile iki ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

KARDEŞİ FİRAR, AVUKATI GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında Kaplan'ın adamları A.K ve O.S de şehir dışına çıkmak üzereyken Polatlı çıkışında gözaltına alındı. Kaplan'ın avukatı G.Ü'nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli adamının ise kaçtığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında Kaplan'ın ofisinde yapılan aramada da 1 kilo 150 gram altın, 31 bin 650 euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.