CiddiGazete- Anayasa Mahkemesi, HDP'nin "Kapatılma davası seçim sonrasına bırakılsın" talebini 25 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

HDP yöneticisi Mithat Sancar, geçen hafta yaptığı açıklamada AYM'ye kapatma davası kararının seçimlerin sonrasına bırakılması için başvuruda bulunduklarını kaydetmişti.

Sancar açıklamasında, "AYM'ye yaptığımız başvuruda bu davayla ilgili muhakeme işlemlerinin 18 Haziran 2023 seçimleri sonrasına bırakılmasını talep ettik. AYM bu davayla ilgili işlemleri durdurmalıdır. Ortada ciddi bir belirsizlik var, bu belirsizlik HDP'yi bir kıskaca alma planından öteye hedefler içeriyor" demişti.

HDP'NİN HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

Ceza davası prosedürü izlenen kapatma davası sürecinde AYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta bloke konulmasına hükmetmiş ve partiye buna ilişkin savunma yapması için bir aylık süre vermişti.

HDP'nin buna ilişkin cevabının ardından Hazine yardımlarına bloke konulmasına ilişkin karar, AYM Genel Kurulu tarafından tekrar ele alınacak. Heyet, gelecek cevabın ardından kararın kaldırılmasına veya tedbir hükmünün devamına karar verebilecek.