CiddiGazete- İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in görevden alınmasından kısa süre sonra vurulmasıyla ilgili İyi Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt tutuklandı.

12 Eylül ihtilali döneminde Antalya'da subay olarak görev yaptıktan sonra hatırı sayılır bir servetin sahibi olan Yahya Kurt'un tetikçi tutarak Hüseyin Ergen'i vurdurduğu iddia edildi.

CiddiGazete, 20 milyon TL karşılığında Ergen'i vurma görevini üstlenen organizatörün parasını alamayınca jandarmaya yaptığı itirafları bir hafta önce okuyucularıyla paylaştı.

AKŞENER'İN GÖZDE İSMİ

Parti içinde Meral Akşener'in "prenses" kadrosunda yer alan Ayşen Kurt'un 13-14 Ocak'ta eşine ait Manavgat'taki 5 yıldızlı otelde yapacağını duyurduğu İyi Parti kampı, şehit haberleri üzerine iptal edilmişti.

Genel merkeze telefon açarak aynı gün ilçe başkanını görevden aldıracak güçte olan Ayşen Kurt, suikast olayından sonra adeta kayıplara karıştı.

CiddiGazete'nin pazartesi günü telefonla ulaştığı Ayşen Kurt, salı günü açıklama yapacağını söyledi.

Hakkında yurt dışı yasağı getirildiği iddia edilen Kurt'un evinin olduğu Fransa'ya gittiği dile getirildi.

Günay Kodaz yuhalandı Günay Kodaz yuhalandı

CiddiGazete'nin sorularına cevap veren Ayşen Kurt, Antalya'da olduğunu ve hakkında gözaltı - yurt dışına çıkış yasağı verilmediğini savundu. Kurt, cezaevindeki eşini de ziyarete gittiğini söyledi.

Ayşen Kurt'un suikast olayında isminin geçmesi, kendisini keşfeden ve siyaset dünyasına kazandıran Meral Akşener'in de hesaplarını bozdu.

GİK Üyesi Ayşen Kurt'u Manavgat'tan belediye başkan adayı göstermeyi de planlayan Meral Akşener, dün İlçe Seçim Kurulu'na verilen listeye başka isim yazdırdı.

RÖTARLI AÇIKLAMA

Ayşen Kurt, dün yapacağını söylediği açıklamayı bir gün geç gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurt, Meral Akşener'i konunun muhatabı etmemek için İyi Parti Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

İşte Ayşen Kurt'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

Ba66Af51 E11A 492B A338 3Ed2D20Aff18