Meral Akşener veda etti Meral Akşener veda etti

CiddiGazete- Balıkesir'in 70 bin nüfuslu gözde ilçesi Ayvalık'ta yerel seçime kısa bir süre kala iki güçlü adayın parti değiştirmesiyle seçim yarışı kızıştı.

İlçede Demokrat Parti'den istifa edip CHP'li olan Mesut Ergin ile CHP'den istifa edip Demokrat Partili olan Rahmi Gençer arasında büyük bir mücadele var.

Demokrat Parti'ye geçen CHP'li eski Belediye Başkanı Rahmi Gencer'in adaylığı CHP'den geç istifa ettiği gerekçesiyle iptal edildi. DP, il seçim kurulunun aldığı bu karara itiraz ederek Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı ve eski Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptığı açıklamada, "30 Ocak günü CHP üyeliğinden istifa ederek Demokrat Partiye katıldım. Demokrat Parti de beni Ayvalık Belediye Başkan adayı olarak ilan etti, başvurularımızı yaptık. Ancak CHP, 28 Ocak günü kendi adaylarını ilan edip başvurusunun yapıldığını, benim ise iki gün sonra CHP'den istifa edip başka partiden aday olamayacağımı savunarak, ilçe seçim kuruluna itiraz etti.

İstifamı, CHP adayının ilanından önce vermem gerektiğini öne sürdüler. Bu antidemokratik bir talep... İlçe seçim kurulu itirazı reddetti ancak il seçim kurulu kabul etti. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk, sonucu bekliyoruz."

Mersin'in Tarsus ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. CHP'den Memleket Partisi'ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu düşürüldü.

Bozdoğan'ın da CHP adayı açıklanmadan önce partiden istifa etmediği için başka partiden aday olamayacağı savunuldu. Bozdoğan hakkındaki son kararı da YSK verecek.

(Sözcü)