CiddiGazete- Türkiye, 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

Halk Tv'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu. Ülkücü gelenekte etkisi ile de tanınan Karamahmutoğlu, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikast ile öldürülmesine Balgat'ın sessiz kalmasına rağmen taziye mesajı yayımlamasıyla dikkat çekmişti.

Azmi Karamahmutoğlu, Alparslan Türkeş'in atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak da milliyetçi camiada önem verilen isimler arasında yer alıyor.

"14 MAYIS'TA ALINAN OY GÖSTERMİŞTİR Kİ ERDOĞAN BU SEÇİMİN KAYBEDENİ"

Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye'de ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık ve can güvenliği sorunları nedeniyle seçimi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması durumunda gençlerin ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü ifade etti. AKP'nin sığınmacıları oy kaynağı olarak gördüğüne dikkat çeken Karamahmutoğlu, vatandaşlığın da para karşılığı satıldığını hatırlattı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimin galibidir. Aradaki yüzde 5'lik fark, bütün matematik ortada. Hükümetin imkanlarıyla 21 yıldır YSK'sından ilçe seçim kurulana, ithal seçmeninden oy pusulasına, birleştirme tutanaklarına yüzde 2'lik, 3'lük, 4'lük oy kayması var. 14 Mayıs'ta alınan oy göstermiştir ki Tayyip Erdoğan bu seçimin kaybedeni.

Ülkenin yenilenmeye ihtiyacı var, değişime ihtiyaç var. Ülkenin sosyolojisi değişiyor" ifadelerini kullanarak, Türkiye için gereken değişimin Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşeceğini söyledi.

"ÜMİT ÖZDAĞ TARAFSIZ KALACAK"

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın seçimlere günler kala çekildiğini açıklayan Muharrem İnce'nin oylarını topladığını söyleyen Karamahmutoğlu, ATA İttifakı'nın "Ne Kandil ne domuz bağı" diyerek iki ittifaka da uzak durduğunu ancak HDP masada olmadığı halde Millet İttifakı'nı haksız yere suçladığını ifade etti.

Karamahmutoğlu, "Ümit Özdağ, domuz bağının olduğu ittifaka destek vermez; Hüdapar'ın olduğu ittifaka girmeyecek. Galiba tarafsız kalacak. Ümit Bey akademisyen, taraftarlarına çağrıda bulunmaz. Oraya oy verenler protest milliyetçiler. Kendilerini bir parti ile tanımlamıyorlar" yorumunda bulundu.

"SİNAN OĞAN DOMUZ BAĞINI TERCİH EDECEK"

Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Oğan'ın ikinci tur tercihinin ise "Ümit Hoca ile birlikte değil. Millet İttifakı adayını da tercih etmedi. Muhtemel ki domuz bağı" ifadeleriyle Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana olacağını açıkladı.